EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

duminică, 13 martie 2011

15 Martie 1848 – 15 Martie 2011, 163 ani de la uciderea celor 40.000 de romani-transilvaneni


Suntem tot mai aproape de ziua maghiarilor de pretutindeni ce in fiecare an se sarbatoreste numai in Romania. Aceasta zi nu se aniverseaza niciodata in Slovacia, Austria, Serbia ori mai stiu eu ce tari unde ungurenii au pretentii teritoriale pentru ca ar fi luati imediat in suturi de catre locuitorii tarilor respective. In Romania este cu totul altceva. La noi totul fiind permis cu acordul autoritatilor de la Bucuresti ce vegheaza la dulcele somn al romanilor. Daca pana acum etnicii maghiari din UDMR aveau o atitudine tacuta, obtinand tot felul de privilegii de la statul roman, iata ca incepand din acest an acestia au devenit mult mai galagiosi ca pana acum. De cand a fost aleasa o alta conducere in UDMR, acestia parca au prins aripi. Actualul presedinte al formatiunii politice organizate strict pe criterii etnice, aflata la guvernarea Romaniei, incalcand cu buna stiinta Constitutia, evident cu acordul clasei politice romanesti, a declarat zilele acestea ca: "Ziua de 15 martie este comemorată liber în România de 20 de ani. Pentru noi, a fost normal să arborăm drapelul naţiunii maghiare, iar comunitatea română s-a obişnuit cu acest lucru, să comemorăm astfel Revoluţia de la 1848 şi să putem folosi liberi simbolurile naţionale. Ziua de 15 martie e foarte importantă pentru noi pentru că nu ne aduce aminte numai de Revoluţia paşoptistă, ci şi de libertatea noastră de după 1989. Oriunde trăiesc maghiari în România, pot păşi cu capul sus pentru a comemora 15 martie. Este un lucru firesc. Dragostea noastră, a maghiarilor, de libertate nu poate fi nimicită de către nimeni. Nici atunci, în 1848, nu s-a putut, nici azi nu se poate. Speranţa şi libertatea ne unesc întotdeauna pe noi, maghiarii. Maghiarii pot conta doar pe ei înşişi, lupta noastră nu poate fi dusă de alţii, ci numai de noi. Ca şi tineretul de la 1848, şi noi trebuie să privim înainte pentru identitatea naţională, pentru a avea ţeluri clare, şi avem nevoie de toţi maghiarii în această muncă, avem nevoie să păstrăm tradiţiile noastre istorice, culturale, pentru că fără acestea nu avem viitor. Avem nevoie de tineri şi de copii care asigură viitorul maghiar în Transilvania.”

Aceste declaratii venite din partea lui Kelemen Hunor sunt destul de incurajatoare pentru etnicii maghiari din Romania, dar stiu ei oare ca stramosii lor care au participat la revolutia de la 1848 au ucis miseleste peste 40.000 de romani-transilvaneni? Cand isi aduc aminte de acea crima pe care o aniverseaza in fiecare data de 15 martie, al fiecarui an, tin capul sus? Daca aveti sa-i reprosati ceva actualului lider al UDMR, aflati de la mine ca in data de 15 martie acesta va participa la manifestarile ce se vor desfasura in orasul romanesc Miercurea Ciuc, unde vor fi prezenti europarlamentarul Laszlo Tokes si vicepremierul Ungariei, Semjen Szolt, iar toate acestea se intampla in Romania pentru ca mama tuturor legilor(Constitutia Romaniei) este terfelita in fel si chip de catre oamenii lui Imre Asztalos, alias Virgil Magureanu, fostul sef din partea FSN(actual PSD) in perioada 26 martie 1990-25 aprilie 1997 al Serviciului Roman de Informatii(SRI), initiatorul si promotorul UDMR.

Pentru ca drepturile minoritatilor sunt mai presus de orice, Parlamentul Romaniei aflat in mainile tuturor etniilor din tara asta numai a cetatenilor romani nu, a hotarat ca maine si poimaine(14-15 martie 2011) alesii neamului, senatori si deputati deopotriva, sa aniverseze ziua masacrelor de la 1848 in care romanii erau asasinati in masa prin zile libere de la serviciu. Astfel, oficialitatile din teritoriu, dar mai ales cele din Mures-Harghita-Covasna avand timpul necesar desfasurarii tuturor evenimentelor dedicate zilei de 15 martie, zi neagra in istoria romanilor de pretutindeni, atunci cand maghiarii dezlantuiti au ucis peste 40.000 de suflete romanesti. Este revoltator sa vezi cum alesii neamului, cei platiti din taxele si impozitele noastre fac sluj tuturor etniilor din tara asta. Asta nu se intampla in Franta, Germania, USA ori mai stiu eu ce tari asa-zis civilizate. Ca la noi, la nimenea!

PS: Franz von Loher, revolutionarul german de la 1848, incheia cartea sa "Die Magyaren Und Andere Ungarn" despre istoria Ungariei, cu urmatoarele cuvinte: “Ce pustietate prapastioasa acopera intreaga istorie milenara a maghiarimii!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu