EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

duminică, 8 ianuarie 2017

Sonda de la Dragomirești-Neamț folosită la fracturarea pânzei freatice

Sonda de la Dragomirești, neinteresantă pentru ONG-uri 
Au organizat proteste în toată țara sub deviza: "Roșia și Pungești două inimi românești!"
S-au bătut la Pungești cu jandarmii!
Au luat cu asalt platformele de socializare!
Unii au ieșit în presă să explice ignoranților ce se urmărește!
Alții au capitalizat totul construind noi găști politice care, cică vor să salveze România!


Presa națională a fost interesată de "răscoala de la Pungești". Și cea internațională a reflectat acele evenimente, iar o echipă de la Rusia Today chiar a fost prezentă pe teren filmând totul. Vreo câteva luni au curs tone de informații din acel loc.

De mai bine de două luni de zile între satele Unghi și Vad, din comuna Dragomirești(primar este un nene de la PSD încă din 2004, aflat la al 4-lea mandat), o echipă de muncitori lucrează cu sârg la amplasarea unei sonde asemănătoare celei de la Pungești. 
Dacă te afli pe DJ ce leagă comuna Girov de Hanul Ancuței, la vreo 15 km, nu ai cum să o ratezi. Este chiar pe partea stângă a drumului, vis á vis de iazul care, vorbește gura lumii, ar fi controlat de niște cetățeni "moldoveni"(ucraineni). 
Mă rog, toată lumea știe că iazurile din județul Neamț se află în administrarea unor indivizi dubioși, "moldoveni" ori țigani, ce au în spate colonei din fosta securitate! 

Presa locală nu s-a sinchisit să pomenească ceva, că doar sonda de la Dragomirești, prima din istoria post-decembristă a județului, nu era interesantă, nescriind nimic!  Un eveniment, ca oricare altul!

ONG-urile, alea care țipau în toamna lui 2013 împotriva fracturării pe treptele Teatrului Tineretului, tac mâlc. Și-o fi pierdut pet-urile!!?
Popii de la Petru Vodă nu au aflat, că poate mai trimiteau vreo troiță, ceva!



Apa, o sursă de bani, privatizată de unii băieți deștepți 
De vreo 15 ani majoritatea edililor comunelor din județul Neamț obțin fonduri de la forurile europene pentru racordare la apă. Probabil că cei de la Bruxelles or fi crezând că România este situată pe harta lumii undeva prin deșertul Sahara! Nu contează că localnicii au fântână în curte și nu duc lipsă de apă, iar unii mai isteți și-au tras hidrofor și au apă în casă! Nu. Ce dacă tanti Leana merge pe ulițele satului prin noroi, iar nenea Culiță trebuie să parcurgă pe jos 10 kilometri până la dispensarul din comuna vecină pentru o injecție! Racordarea lor la rețeaua de apă este prioritatea primarului. 
Nu v-ați întrebat niciodată, de ce? De ce tanti Leana și 'nea Culiță de la țară trebuie musai ca din pensia lor minusculă de la colectiv să plătească apa de la rețeaua stradală a satului, că "sondorii" le-au secat fântânile? De ce să dea apă contorizată la vaca din bătătură? De ce? Pentru că există băieți deștepți!

Sonda de la Dragomirești, un experiment pe cale de reușită
Când toată lumea studiază noile tehnologii de obținere a energiei, ai noștri se luptă, chipurile, să o producă fix ca în secolul al XIX-lea. Este cel mai bun pretext de a controla apa de care populația satului are atâta nevoie. Nu poți să spui sătenilor că de azi înainte trebuie să plătească fiecare găleată de apă pe care o scot din fântână! Lumea s-ar revolta, iar satele ar lua foc.
Însă, dacă știi să-i păcălești cu nu știu ce sonde care caută gaz ori petrol, altfel stă situația.
De asta spun că sonda de la Dragomirești este un experiment-pilot în județul Neamț.

Pe scurt, iată cum stă treaba: 
se caută o comună mai depopulată, cu sate unde există mai mulți etnici țigani și alți needucați, se montează sonda sub pretextul căutării nu știu căror pungi de gaz ori petrol și se împușcă pânza freatică. La împușcare, pe fiecare foraj orizontal, se folosesc în funcție de compoziția solului între 100 și 200 de kilograme de TNT. Explozibilul se înseriază și se detonează. Se produce un cutremur de suprafață de 3-3,5 grade. Sonda efectuează între 10 și 15 foraje pe orizontală, pe o rază de câțiva kilometri. Apele reci, așa cum mai sunt numite izvoarele care compun pânza freatică, iazurile, pârâurile sunt absorbite/prăbușite la câteva sute de metri în adâncul pământului. 
Procedeul ăsta se numește fracturare mecanică. Urmare a acestuia în maxim 12 luni pârâurile, râurile, iazurile și izvoarele vor seca. De asemenea, vor seca și fântânile, astfel că țăranul care practică agricultura de subzistență să se înțepe la rețeaua stradală a comunei. Pe urmă, datorită distrugerii circuitului apei în natură, seceta se va accentua. Dacă nu va ploua, autoritățile vor da vina pe secetă. Treptat, treptat, dacă sătenii nu vor lua atitudine, vor asista neputincioși la deșertificarea pământurilor.
Pe urmă se dă o lege împotriva persoanelor private, promovată de găștile care cică vor să salveze România, ce spune cam așa:
Este interzisă forarea de puțuri pe teritoriul României, pentru captarea de apă! 
Adică, dacă ești de la țară, ai bani și îți permiți să forezi un puț la câteva sute de metri, acolo unde băieții deștepți au prăbușit pânza freatică prin acea operație de fracturare mecanică, adio! Vei fi obligat să te racordezi la rețea, la apa cu apometru.
Frumos, nu?

"Sondorii" au forat în 5 perimetre și nu au găsit nimic
Au forat(plantat explozibil) până acum în 5 perimetre. Două în Războieni, unul în Păstrăveni, unul în Vad(la marginea pădurii, unde există gurile de izvor din care se alimentează fântânile) și cel unde se află montată în momentul de față sonda. Știți ce e ciudat? În toate cele 5 perimetre "sondorii" nu au găsit nimic. Nicio urmă de gaz, ioc petrol!
Adică, cum!!? Se lucrează pe bâjbâite? Caută gaz ori petrol? Serios!!? Cu sonde de mică adâncime?
Ce-i cu prosteala asta? 

Atenție! 
"Sondorii" continuă operațiunile celor de la Prospecțiuni SA. Ce nu au reușit cei de la Prospecțiuni SA, plantează ei. Unde localnicii au refuzat plantarea cu încărcături de 2kg batoane TNT a terenurilor din 10 în 10 metri, la adâncimi cuprinse între 4 și 20 de metri, continuă "sondorii". 

Nu uitați! 
Scopul "sondorilor" este de a fractura pânza freatică și a o prăbuși la o adâncime de câteva sute de metri. De acolo se poate controla, iar cine va vrea apă va trebui să plătească.

 Adio apă în fântână!













Un comentariu: