EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Părinţii şi strămoşii noştri au luptat veacuri de-a rândul pentru drepturile naturale ale naţiunii române. Desconsiderând interesele lor personale, înfruntând necazuri, insulte, pericole şi vijelii, membrii Comitetului partidului nostru naţional, cu fruntea ridicată, au mers tot înainte spre ţinta libertăţii noastre naţionale. Demni urmaşi ai lor, voim să trăim şi, dacă va pretinde soarta, să şi murim în serviciul cauzei poporului nostru. Prin osânde grele, persecutări, asupriri, nu ne vor înfrica puternicii zilei! Dar ne vom învăţa că numai prin fapte organizate şi rezistenţă va putea învinge cauza românilor!..."

Campania de dat MUIE politicienilor români

vineri, 17 aprilie 2015

Ionel Oprea, cand termini casele destinate copiilor nevoiasi?

Scurta introducere
Mafia din Romania este impartita pe categorii profesionale. Partile componente ale mafiei s-au specializat in talharirea banului public, iar in ultimul timp, datorita crizei pe care o traverseaza, si in jefuirea fondurilor europene. Astazi o sa ma refer la un caz mai special, asta pentru ca individul despre care o sa scriu face parte din categoria: "Baieti destepti cu epoleti". Stiti ca am boala pe baietii care au lucrat in structurile MAI ori ale MApN si deodata s-au trezit mari oameni de afaceri ori politicieni, pe istetii care toata viata au alergat dupa privilegii, salarii grase, masa moca la popota, masina la scara samd. Din anul 2007 Ionel Oprea este adjunctul avocatului poporului: http://www.avp.ro/cv-uri%20conducere/cv-oprea.pdf. Domiciliat in Piatra Neamt, fost securist la cercetari penale in perioada ceausista, initiator al mai multor ONG-uri cu ajutorul carora a scos bani frumosi dupa evenimentele din decembrie 1989 si al mai multor societati comerciale, acesta se da aparatorul copiilor napastuiti. Prin fundatia "Ave Maria", Oprea a reusit sa pacaleasca autoritatile elvetiene de 300.000 de euro, dar si pe cele locale, CJ Neamt facandu-i cadou vreo 4.700 euro: http://www.mont.ro/stiri/?editia=20111212&pagina=1&articol=31009, construind in comuna Tazlau un mic asezamant social. Dintr-un total de 5 case, asa cum ar fi trebuit sa arate proiectul, destinate copiilor nevoiasi, ONG-ul unde Oprea Ionel figureaza ca membru fondator a reusit sa finalizeze doar 3 bucati, una fiind la stadiul de temelie, iar a 5-a virtuala, lipsind cu desavarsire. De peste 2 ani asezamantul zace in paragina nefiind dat spre folosinta, "Fondul de Contrapartida romano-elevtian"(corect: elvetian; pe panoul din fotografia de mai sus asa e scris, asa citim) tacand malc.

4.700 euro rasi dintr-o suflare
Ma aflu in comuna Tazlau, judetul Neamt. La capatul comunei, inspre manastirea ctitorita de Stefan cel Mare si Sfant, acolo unde se termina soseaua asfaltata si incepe drumul forestier, vad casutele construite de fundatia adjunctului avocatului poporului. Ma uit dupa banii platiti autoritatilor locale, cei 4.700 de euro. Utilitati ioc, gard, pauza! Si cu ce viteza au aprobat consilierii judeteni de atunci(anul 2011) cei 4.700 euro! Probabil ca la fel de repede cum au dat votul si celor 119.000 euro destinati firmei fiicei presedintelui CJ Neamt de atunci: http://www.cotidianul.ro/presedintele-consiliului-judetean-neamt-pedelistul-vasile-pruteanu-reclamat-la-parchet-165050/.

Fundatia "Ave Maria", paravan al spalarii banilor familiei Oprea
Ca orice securist respectabil provenit din vechile structuri ceausiste, Ionel Oprea are o seama de contacte, influenta si prietenii cu indivizi de teapa lui pripasiti prin bancile comerciale.
Intinde antenele, pune o vorba buna si isi trimite consoarta, pe Oprea Liliana Rozalia dupa bani. Aceasta reuseste sa stranga de la sponsorii din fotografia de mai sus alti 60.000 de euro, bani care se adauga proiectului initiat de fundatia pe care familia Oprea o controleaza. Cu chiu, cu vai reuseste sa termine 3 din cele 5 case ale asezamantului social destinat copiilor nevoiasi.

Priviti fotografia de mai sus. Cele 5 casute ar fi trebuit finalizate, conform proiectului, la sfarsitul anului 2012. Au trecut aproape 2 ani si jumatate de atunci. Copiii neajutorati asteapta, autoritatile din comuna Tazlau sunt in impas, localnicii vor locuri de munca. Doar Ionel Oprea pare ca isi freaca palmele fericit defiland pe la tot felul de intalniri simandicoase, unde ca adjunct al avocatului poporului, asa cum e fisa postului, specializat in rezolvarea problemelor copiilor, trebuie sa fie prezent. Zambeste politicos, vorbeste frumos, insa, ipocrizia si cinismul de securist veros il tradeaza.

Sătenii din comuna Tazlău vor locuri de muncă
Am stat de vorbă cu câțiva săteni din comună. Mi-au spus că odată cu deschiderea așezământului social ar fi sperat la câteva locuri de muncă. Primăria ar fi alocat de la buget sumele necesare plății câtorva salarii.

Intrebari:
De ce Ionel Oprea, prin fundatia "Ave Maria", nu a terminat proiectul? Unde au disparut banii si materialele de constructie? De ce sunt ridicate doar 3 case, cand de fapt trebuiau 5? De ce casele sunt construite intr-o zona inundabila? Ce tupeu are adjunctul avocatului poporului sa mai ocupe o functie publica, platita din munca mea, daca nu a fost in stare sa faca bine unui grup de copii napastuiti? De ce inca se mai ocupa de rezolvarea problemelor copiilor? De ce nu isi da demisia? De ce Guvernul Romaniei nu ia nicio masura? De ce autoritatile elvetiene nu iau atitudine? De ce nicio institutie publica nu s-a sesizat? Unde sunt banii?

Ce cred:
"Baiatul destept cu epoleti" a subtilizat o parte din banii destinati ajutorarii copiilor napastuiti construind o vila undeva. Unde? Intr-un articol viitor o sa va dau mai multe detalii, asta daca intre timp nu isi va da demisia din functia de adjunct al avocatului poporului si nu va raspunde pentru furtul fondurilor destinate copiilor nevoiasi.

Aici, filmare de la fata locului:  https://www.youtube.com/watch?v=UEvhLJziQNw
Acest material va fi transmis si Ambasadei Elvetiei. Poate nu a aflat inca de escrocheria lui Ionel Oprea.
Un comentariu: