EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

luni, 17 februarie 2014

Razmerita la Razboieni - Interlopii politici din fruntea judetului, lobbystii celor de la Prospectiuni SA!!?

Vineri, 14 februarie 2014, comuna Razboieni, ora 13.30
20 de politisti, 5-6 reprezentanti ai SC Prospectiuni SA, seful IPJ Neamt, prefectul judetului, primarul localitatii Razboieni, ceva presa de sistem si chiar asa-zisa independenta, dar bine controlata de catre cei din SRI Neamt(ziar Piatra Neamt), ong-isti, gura casca din SRI si alte specimene interlope.
Aproximativ 200-250 de oameni simpli asteapta ca prefectul sa incalzeasca microfonul. Acesta din urma se incapataneaza sa nu-i execute ordinele si da rateuri. Dupa indelungi incercari glasul de fata mare, tanara si neprihanita al reprezentantului guvernului in judetul Neamt incepe sa se faca auzit, greu, miorlait. Baguie ceva, iar oamenii din multime incep sa-l huiduie.
“Huooo!!! Mai tare, bai! Ai uitat sa-ti tragi liniuta de dimineata?” zise un tip la vreo 40 de ani. Prefectul ii arunca o ocheada acestuia pe sub ochelari, se fastaceste, balbaie ceva si preda microfonul buclucas primarului localitatii Razboieni. Se retrage din peisaj.
“Huooo, huooo!!!” tipa in cor multimea dezlantuita.
Tip si eu laolata cu satenii. Vociferez din toti rarunchii si nu ma sfiesc sa-i fac hoti si mafioti pe cei din jurul microfonului. Cativa sateni vin langa mine, ba chiar o babuta cu ochii in lacrimi imi spune:
“Asa, bine, zi-le!”

Un tovaras comisar sef de la ordine publica, la vreo 50 si ceva de ani, apare langa umarul meu
“Bre, mai incet! Nu mai baga zazanie in oameni, ca nu esti de aici! Du-te in comuna ta, ca altfel ai sa ai de-a face cu mine!” Incitat de cuvintele tovarasului militian ma apuc sa huidui si mai tare: huooo, huooo!!! Mai bag doua-trei cuvinte cu hoti si mafioti si-i spun politaiului:
Hai, ia sa vad ce-mi faci? Da-te dur! Am chef sa ma sperii, ca doar de aia te platesc!
Politaiul comisar se lasa pagubas. Nu-i chip sa te pui in gura cu mine! Mai stiu si olecuta de bataie...! Daca ar mai fi scrasnit ceva spre mine, zau ca l-as fi pus la pamant cu uniforma cu tot.

"Sa iesim in strada cu topoarele!" zise un taran.
"Sa blocam strazile comunei!" striga o judecatoare.

In rest, tensiune, mult hau-hau din partea primarului si cam atat. Autoritatile, in fapt avangarda celor de la Prospectiuni SA, au venit boi si au plecat vaci. Cu coada intre picioare, ca asa le sta bine celor care freaca luleaua pe banii mei! Satenii le-au promis ca data viitoare o sa-i astepte cu furci si topoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu