EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

miercuri, 9 februarie 2011

Bal mascat cu repetitie. Rechinii in libertate, pestisorii in puscarie. Ieri la Siret, astazi la Stamora-Moravita, maine in Parlament

Exact in ziua cand cei 5 mineri ucisi la sfarsitul saptamanii trecute intr-o mina din Valea Jiului erau ingropati, mascatii au dat navala impreuna cu ofiteri DGA, jandarmi si procurori la granita de vest a tarii cu misiunea clara de a rupe pisica in doua. Gata!!! Eradicam coruptia din vami! Asa si-au zis mai marii tarii, uitand ca tocmai ei sunt cei care au creat sistemul piramidal al nelegiuirilor din Romania. Autoritatile s-au napustit ca vulturii asupra pestilor mici, ignorand rechinii cei mari. In lupta lor impotriva coruptiei s-au omis pe sine cu buna stiinta. Ieri a iesit pe sticla un sef de sindicat al lucratorilor vamali care a explicat destul de clar cum sta treaba cu coruptia din vami. Ne-a aratat tabla de sah a spagilor, cu vamesi pe post de pioni, sefi, sefuti si alte cele, dar nu ne-a lamurit cine-i regele. Am inteles ca grosul banilor il luau sefii cei mari pe care-i imparteau frateste cu anumiti politicieni ce-i numisera in functie. Deh, bani pentru partid! Asa se spune in breasla lor! Nu inteleg de ce acestia nu dau numele celor din varful piramidei infractionale. De ce nu sunt cunoscuti acei politicieni care favorizeaza si ajuta la structurarea mafiei din vami? Ce-i asa secret? Daca vrei sa cureti vamile de infractori, lovesti rechinul in cap, nu-I scuturi de coada. Evident ca sunt bune si plevustele, dar nu te indestuleaza. Poporul s-a saturat de vrajeala. Vrea fapte, nu vorbe. Vrea sa vada politicienii infractori la racoare. Inchei cu un banc:
E ziua lui Dorel, care lucreaza la vama, si colegii discuta intre ei ce cadou sa-i faca. Zice unul: sa-i dam un Audi6, ca e frumos! Colegii lui: da, sa-i dam! Altul: sa-i dam o vila, ca e de-al nostru! Colegii: da, merita omul! Georgica propune: sa-l lasam o zi in vama numai pe el! Aici intervin toti. Nu! Asta e prea de tot!

Oricum, felicitari DNA-ului ca in sfarsit s-a apucat de curatenie! Daca si justitia ar face front comun cu acestia, Romania ar merge pe drumul cel bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu