EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

luni, 10 ianuarie 2011

Apel la neuitare. 10 - 16 Ianuarie 2011 - Saptamana Mihai Eminescu

Impreuna cu cativa blog-eri am hotarat ca in aceasta saptamana sa postam zi de zi cate un articol ori un video clip despre adevarul vietii si mortii lui Mihai Eminescu. Dupa ce ani de zile adevarul despre Eminescu a fost ocultat, a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume. Ne-am saturat de istoria spusa cu jumatati de masura si vrem aflarea adevarului indiferent de consecinte. Cati dintre voi stiu ca Mihai Eminescu a fost cel mai mare gazetar din istoria presei romanesti? Cati cunosc faptul ca era un crestin ortodox practicant? Ca familia sa de la Ipotesti construise in curtea casei o mica bisericuta care exista si in ziua de azi? Ca poeziile sale au fost modificate si scoase din context in asa fel incat sa para altceva, dand sensuri neadevarate despre opera sa? Tinerii trebuie sa cunoasca adevarul si sa stie ca Mihai Eminescu avea o legatura profunda cu Dumnezeu. Sa nu ascultam ce spun o serie de detractori gen Patapievici, cum ca Eminescu este un cadavru aflat intr-o debara de care trebuie sa scapam. Si nici alte ineptii spuse tot de acelasi Patapievici(ma refer in mod special la acesta pentru ca este promovat de un anumit grup ocult evreiesc de sorginte ex-sovietica ca fiind emanatia culturii romanesti pe care intelectualii tarii noastre ar trebui sa-l asculte ca pe un guru). Iata si alte mizerii scrise de “gurul” literaturii romanesti:
- “Ca poet naţional Eminescu nu mai poate supravietui, deoarece noi azi iesim din zodia nationalului”
- “Eminescu nu mai e la moda, deoarece nu mai “da bine”
- “Intelegem amploarea prabusirii cotei lui Eminescu la bursa valorilor proclamate la lumina zilei”
- “Azi, Eminescu a devenit suspect”
- “Patul lui Procust al noului canon importat din “tarile progresiste” a aratat fara dubiu ca fostul poet national al Romaniei clasice e “politic incorect”
- “Din punct de vedere politic, Eminescu pare a fi irecuperabil”
- “Eminescu nu ne mai poate aparea decât ca exasperant de invechit”
- “Cultura romana din ultimii ani, in lupta pentru integrare euro-atlantica, nu doreste decat sa scape de tot ce este invechit adica sa fie progresista”

Pentru ca ne-am saturat de minciuna si de falsi intelectuali pusi doar pe capatuiala si functii publice platite foarte bine de la buget, deci din banii nostri, decretam incepand cu ziua de astazi, luni 10 Ianuarie 2011, pana duminica 16 Ianuarie 2011, Saptamana – Adevarul despre viata si moartea lui Mihai Eminescu. Invit toti iubitorii de adevar sa dea curs acestui demers. Deasemenea, pentru o mai buna informare, le recomand site-ul administrat de departamentul internet al organizatiei Noua Dreapta: www.mihai-eminescu.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu