EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Părinţii şi strămoşii noştri au luptat veacuri de-a rândul pentru drepturile naturale ale naţiunii române. Desconsiderând interesele lor personale, înfruntând necazuri, insulte, pericole şi vijelii, membrii Comitetului partidului nostru naţional, cu fruntea ridicată, au mers tot înainte spre ţinta libertăţii noastre naţionale. Demni urmaşi ai lor, voim să trăim şi, dacă va pretinde soarta, să şi murim în serviciul cauzei poporului nostru. Prin osânde grele, persecutări, asupriri, nu ne vor înfrica puternicii zilei! Dar ne vom învăţa că numai prin fapte organizate şi rezistenţă va putea învinge cauza românilor!..."

Campania de dat MUIE politicienilor români

marți, 27 ianuarie 2015

Je suis amendat!

Art. 30 pct. 1 din Constitutia Romaniei ce stipuleaza dreptul cetateanului la libertatea de exprimare: “Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete ori prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile”.

In baza acestui articol constitutional, articol pentru care in timpul evenimentelor din decembrie 1989 si-au dat viata peste 1.100 de cetateni ai acestei tari, am avut indrazneala sa ies in strada. Ma saturasem sa privesc nepasator cum tara mea este ruinata de o banda de indivizi cu apucaturi de golani veniti din vechiul sistem securisto-comunist, metamorfozati peste noapte in mari lideri de opinie, imbracati la 4 ace, cu o imagine exterioara impecabila, dar putrezi pe dinauntru. Lupi in piei de oaie, cum spunea bunicul meu!

Constiinta nu m-a lasat
La inceputul anului trecut mi-am spus: “mai Mihai, ai 2 bunici care au luptat pentru pamantul acestei tari, au fost in razboaie pentru ca tu sa fii liber, ce faci? La sfarsitul acestui an se vor implini 25 de ani de la Revolutie, iar tara ta este praf si pulbere. Ai toate sansele sa ramai sclav in propria ta tara. Tara bunicilor si parintilor tai, ca ei au facut-o. Trezeste-te!”
Anul 2014 era o borna pentru aceasta tara, un punct terminus. Se implineau 25 de ani de la Revolutie. Romania, fata de celelalte tari ce trecusera prin comunism nu se schimbase. Aceiasi tovarasi se aflau la butoane. Erau peste tot. La presedentie, guvern, parlament, primarii, CJ-uri, deconcentrate, colcaia de fosti. Fosti securisti si comunisti. Si toti acestia se indeletniceu cu furatul. Cu furatul banilor mei. Ei se imbogateau, eu saraceam.

Am iesit in strada
Mi-am luat inima in dinti si am facut un plan de actiuni. 100 de proteste impotriva clasei politice, ca ea este vinovata principala a dezastrului in care se afla Romania. Am profitat si de faptul ca in 2014 au avut loc doua campanii electorale, europarlamentarele si prezidentialele. Chiar daca am fost amendat de catre Inspectoratul de Jandarmi Neamt de 21 de ori, s-a meritat. Mi-am spus oful vorbind liber. Nu mi-a pasat de amenintarile si insinuarile jandarmilor ori diferitilor indivizi trimisi. Nu.

Nu am dejanjat pe nimeni
In timpul celor 100 de proteste, la sediile Inspectoratului de Jandarmi Neamt, IPJ Neamt ori Politia Locala Piatra Neamt nu a fost depusa nicio plangere. Niciun cetatean al orasului nu a fost deranjat de cele 10-15 minute de protest, dar jandarmii m-au amendat pentru “tulburarea ordinii si linistii publice”.

Colonelul Gherman Sorin, seful IJJ Neamt, un sclav de sistem
Domnule colonel, 21 de amenzi doar pentru ca am spus tuturor ca de 25 de ani ne conduc niste impostori? Rusinica! La institutia pe care o conduceti nu a ajuns nicio plangere. Niciun angajat al CJ ori Prefectura nu a fost deranjat de seria mea de proteste. Totusi, de ce m-ati amendat? Pe cine am deranjat? Va dati zmeu doar pentru ca politicienii locali sa va reconfirme in functie? In ce hal ati ajuns! V-ati trimis angajatii sa ma amendeze. IJJ Neamt nu e mosia d-voastra. Va reamintesc ca protestele mele nu au fost indreptate impotriva angajatilor din cele doua institutii CJ si Prefectura Neamt in fata carora manifestam, ci contra clasei politice.

Cele 25 de puncte pentru care am manifestat
1.      Romania, cea mai corupta tara!
2. Romania, tara cu cei mai saraci locuitori!
3. Romania, cele mai multe taxe si impozite! Peste 600. In ultimul an au aparut 35 de noi taxe si impozite.
4. Romania, cei mai multi parlamentari pe cap de locuitor din UE! Sunt 588.
5. Romania, cele mai scumpe alimente!
6. Romania, cea mai scumpa mie de metri cubi de gaz natural!
7. Romania, cea mai scumpa benzina si motorina!
8. Romania, cei mai multi analfabeti! Avem 250.000.
9. Romania, cele mai scumpe medicamente!
10. Romania, tara cu cele mai multe accidente rutiere. La 4 ore moare un om. Avem peste 2.000 de morti/an, dublu fata de UE!
11. Romania, singura tara din UE in care, ca sa circuli cu autoturismul pe un drum public platesti vinieta! La ce mai platim impozite auto? 
12. Romania, tara cu cel mai scump km. de sosea! In 2010, atunci cand ministrul transporturilor era Radu Berceanu(PDL), costul km. de autostrada Comarnic-Brasov ajunsese la 30 mil. Euro, de 10 ori mai scump ca in orice stat al UE.
13. Romania, singura tara in care conducatorii isi ucid cu buna stiinta oamenii cu ajutorul acelor asa-zisilor aditivi alimentari! Avem doar 90, cei mai multi din UE.
14. Romania, tara cu cel mai ridicat grad de depopulare din UE! In ultimii 25 de ani populatia Romaniei a scazut cu 1 milion de locuitori la 5 ani, ajungand astfel de la aproximativ 24 de milioane, cati eram in 1989, la aproape 19 milioane, cati mai suntem astazi. 
15. Romania, tara cu cei mai multi cetateni din UE care lucreaza peste hotare! Sunt peste 4 milioane. 1 din 5 oameni a ajuns sclavul strainilor.
16. Romania, tara cu cea mai ridicata mortalitate infantila! La 1.000 de copii se inregistreaza 12 decese.
17. Romania, cea mai ridicata inflatie din UE! 
18. Romania, tara in care bancile comerciale straine opereaza cu cele mai ridicate dobanzi!
19. Romania, cei mai multi someri. 1 din 2 locuitori buni de munca nu are serviciu. Somajul real este de 50%. Nu ne mai fluturati acel 7% rata a somajului, ca nu tine!
20. Romania, singura tara din UE in care un guvern, asa-zis de dreapta, a taiat salariile cu 25%! Nicaieri nu s-a intamplat asa ceva. De exemplu, in Bulgaria politicienii au inghetat salariile pe o perioada determinata.
 21. Romania, tara cu cele mai multe servicii! Numai 8 buc. Pe cine servesc, ca de la un an la altul, sub pretextul luptei anti-teroriste(teroristii fiind chiar poporul), acestora li se maresc bugetele? De ce, pentru ce?
 22. Romania, tara care inca nu a descoperit, nici acum dupa 25 de ani, vinovatii uciderii celor peste 1.100 de oameni care au participat la revoltele din decembrie 1989!
 23. Romania, cel mai mic salariu minim pe economie din UE! Pana si Bulgaria ne-a intrecut.
24. Romania, cele mai mici redevente la gaz si petrol din lume. Dragilor, ati auzit, din lume!
 25. Romania, tara in care, de vreo 3-4 scrutinuri electorale, 3 milioane de morti voteaza. Tara asta are o populatie de 19.000.000 de locuitori, dintre care aproape 4.000.000 de copii, dar Institutul national de Statistic(INS) ne minte, fix ca in vremea lui Ceausescu, ca ar exista vreo 18.300.000 de alegatori. Se fura voturile mai ceva ca in perioada stalinista!


Am realizat cele 100 de proteste si ca sa arat lumii intregi ca in Romania, libertatea de exprimare e doar o himera, o pacaleala. Je suis amendat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu