EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

miercuri, 6 martie 2013

Piatra Neamț, orașul drogurilor venite pe filiera ucraineană din R.Moldova


Un prieten de-al meu ce lucrează pentru o instituție a statului si care se ocupă de cazurile interlopilor Măraru-Mironescu mi-a șoptit că tot tămbălăul creat in jurul acestora e doar de fațadă. Plasarea unei așa-zise bombe cu C4, televiziunile si tot circul au fost doar niște perdele de fum aruncate pietrenilor. Găștile interlope nu se ceartă din cauza vilelor, terenurilor, mașinilor de lux sau a banilor dați cu camătă. Nu. Au zonele orașului foarte bine impărțite de peste 23 de ani. Problema lor e alta. Interlopii se războiesc pentru impărțirea zonelor de influență ale orașului Piatra Neamț in controlul pieței drogurilor. De cand Romania a intrat in criză, interlopii cot la cot cu angajatii unor servicii se indeletnicesc cu distribuirea prafurilor periculoase. Cum banii nu se mai obțin ușor din tranzacționarea terenurilor, caselor si a mașinilor de lux furate din Germania, aceștia trebuiau să se reorienteze către altceva. Interesant e că drogurile de mare risc pătrund in Piatra Neamț pe filiera ucraineană din R.Moldova cu ajutorul serviciilor de informații locale.
Dar și mai interesant e că in săptămana ce tocmai a trecut județul Neamț s-a procopsit cu un nou prefect, dealer de droguri si mare consumator de heroină. Autoritățile locale tac si se complac, iar cei care vor să-și ia meseria in serios sunt amenintați cu destituirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu