EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 8 noiembrie 2012

Eu cu cine votez?


Mai sunt cateva ore pana la startul oficial al campaniei electorale. Orasele se vor umple de bannere, afise si printuri de mari dimensiuni cocotate pe toate blocurile. Candidatii ne vor zambi(minti) frumos si ne vor cere votul. Va incepe marea cerseala politica. O data la 4 ani vine si randul politicienilor sa stea cu mana intinsa la noi. Daca pana mai acum cateva luni de zile acestia te priveau de sus in jos si te persiflau in orice imprejurare crezandu-se mari zmei, iata ca acum ai ocazia sa-i vezi la adevarata lor valoare. Dintr-o data au devenit mai umani si va dau un exemplu concret. Am vazut-o zilele trecute, la o emisiune tv, pe Andrea Paul Vass, fosta consiliera pe teme economice a lui Emil Boc. O domnisorica ce se credea de dreapta desfiintand prin niste legi aberante aproximativ 300.000 de societati comerciale care la randul lor au generat peste 1.000.000 de someri. Era ca o pisicuta. Calma, vorbea pe un ton scazut. Aproape ca ma luase somnul. Nu mi-a venit sa cred. In urma cu cateva luni, invitata fiind la aceeasi emisiune, era ca o fiara. Se dezlantuia salbatic asupra oricarui invitat care incerca sa spuna altceva decat auditoriul si-ar fi dorit sa auda din gura ei. Contrazicea pe toata lumea folosind cuvinte jignitoare si era de o impertinenta sora cu nesimtirea.

La Piatra Neamt campania electorala a inceput deja de o saptamana
In intersectiile principale ale orasului se invart ca titirezul cateva cuburi imense cu sigla ARD. Ziarele si televiziunile locale au inceput deja emisiunile pupatoare de funduri mari si nesimtite ale politicienilor. Nimeni nu se sesizeaza chiar daca se incalca flagrant regulile jocului democratic. Politia doarme, opozitia la fel. Nu ma mir pentru ca stiu din surse sigure ca primarul este suveran, iar serviciile, politia si alte deconcentrate sint la ordinele acestuia. E un semn ca toti au dat-o la pace intr-o infratire de tip mafiot. Dreapta, stanga ce-i aia, cand e vorba de impartit banii veniti de la centru!!? E clar ca baietii astia ce se cred de dreapta si care in mod normal ar trebui sa respecte legea, au furat startul campaniei electorale, ca doar ei cica ar controla orasul!!? Asa se zice! Realitatea e alta cand e vorba de impartirea banului public. Pentru linistea tuturor banii se distribuie in mod egal, ca doar asa e in mafie! Trebuie sa manance si gura asa-zisei opozitiii ceva si cum spunea un prieten de-al meu nemtean, la Piatra Neamt si nu numai, (o)pozitia normala e 69. E un limbism demn doar de pozitiile din kamasutra, iar japonezii ar fi invidiosi pe abilitatile politicienilor nemteni.

Programe politice mincinoase
Liderii partidelor politice din Romania, fie ele de stanga, dreapta ori de centru(de parca ar exista asa ceva!!!) se intrec in tot felul de promisiuni lipsite de substanta. Unii spun ca impozitul  se va reduce de la 16% la 12% si ca va curge lapte si miere in tarisoara noastra. Altii zic ca salariul minim pe economie va creste de la 700 lei la 850 lei si asta neaparat de la 1 ianuarie 2013. Praf in ochi pentru alegatori si imi vin in minte cuvintele mentorului meu spiritual si liderul dreptei politice interbelice Corneliu Zelea Codreanu, care spunea: ” Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe politice.” Mare dreptate avea si bag seama ca am ramas incremeniti in trecut. Nimic nu s-a schimbat. Totul e ca odinioara, ca in cartile de istorie.

Eu cu cine votez?
Si cum spuneam, parca am fi ramas cu totii incremeniti in istorie, iar schitele umoristice ale lui nenea Iancu ar fi aievea. Sustinatorii USL incearca sa ne convinga ca ar fi bine sa iesim la vot si sa-i alegem. Cei ai PDL spun deasemenea, ca sa-i votam  si ca doar ei ar fi Dumnezeu, iar ceilalti dracu. Un lucru este cert: atata timp cat exista democratie de tip dambovitean, va exista haos. Si asta doar in perceptia noastra, a alegatorilor de rand. Politicienii, fie ei de stanga ori de dreapta vor sti ce si cum sa se aleaga intre ei, ca doar banii nu au miros si se pot imparti in mod egal. Important e ca in jocul acestora sa nu intre altii(alte partide noi constituite, formate din oameni noi), iar ei sa pastreze in continuare starea de haos aparent. Dupa perdeaua de fum care s-a asternut peste lumea politica romaneasca se fac si se desfac jocuri fara ca noi sa intelegem ceva. Un lucru este sigur: Romania pierde, poporul la fel, clica comunista castiga.

PS: Un alt prieten de-al meu, scarbit fiind de politicienii romani, a spus ca va vota cu UDMR. Isi doreste ca Ungaria sa ne cucereasca si sa-i plateasca pe romani cu 323 euro salariul lor minim pe economie. N-ar fi rau si ar da peste cap toate planurile politicienilor romani, ca pana la urma viata e scurta si locuitorii acestei tari ar vrea sa o duca mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu