EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

luni, 2 mai 2016

Ceahlăul Piatra Neamț revine la matcă

Pe vremuri, atunci când eram puști, iar tatăl meu, pentru că primea un abonament gratuit de la intreprinderea la care lucra mă ducea cu forța la stadion, circula un banc:
"Știți de ce echipa de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț joacă doar în divizia C?
Pentru că are stadionul in formă de C".

Ușor, ușor anii au trecut, iar in 1993, atunci când îmi satisfăceam stagiul militar la o unitate situată chiar între pistele de decolare/aterizare ale aeroportului Otopeni, camarazii mă salutau cu:
"moldovene, Ceahlăul e in divizia A!"
Eram tare mândru că în sfârșit galben-negrii, echipa de fotbal a orașului va juca în divizia A și că bancul din trecut fusese doar o glumă proastă inventată de unii.

După câțiva ani de apariții în divizia națională și câteva zeci de lovituri de la 11 metri primite cadou acasă, de arbitrii care făceau parte la acea vreme din "Cooperativă", a apărut un individ dirijat de fostele structuri kgb-iste ale securității ceaușiste căruia i s-a spus Pinalti. Pe urmă, orașului de sub Pietricica i s-a spus "Pinalti Land".

Pentru că individul făcea parte din PDL a apărut o nouă emblemă a reprezentativei de fotbal a orașului, ba chiar au fost schimbate culorile tradiționale ale clubului în portocaliu-negru. A fost modernizat stadionul, a apărut o nocturnă, noi terenuri de antrenament și vreo 20 de milioane de euro, cu tot cu dobânzi și penalități, luați din banii plătitorului de taxe și impozite pietrean.



După cum observați capra neagră, care zburda de ani de zile liberă pe fanion a fost alungată de mai marele urs. Prietenii știu de ce! Și asta pe față, ca să înțeleagă tot prostul cine conduce de fapt orașul Piatra Neamt.

Aud că zilele trecute reprezentativa de fotbal a orașului Piatra Neamț, aflată în deplasare, a luat bătaie de la nu știu ce echipă din divizia B cu 8-1, că oaspeții au fost invitați să marcheze un gol de onoare, așa...moca, probabil in amintirea vremurilor de odinioară și că este 100% "calificată" în divizia C.
Nu știu cine pe cine a ciufulit mai tare, ursul pe capră, capra pe urs, însă un lucru e sigur:
voi merge la stadion cu fiul meu tot in divizia C, așa cum proceda și tatăl meu cu mine.
Mama ei de istorie!

PS:
Ieri, în duminica Paștilor l-am văzut pe Gheorghe Ștefan în vizită la soacra lui. Era escortat de doi politiști in civil.


 


2 comentarii:

  1. Din pacate tre sa te duci il liga a 5-a, si nu stiu daca aia sunt nemtenii originali... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate tre sa te duci il liga a 5-a, si nu stiu daca aia sunt nemtenii originali... :(

    RăspundețiȘtergere