EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

marți, 22 decembrie 2015

22 decembrie 1989, ziua în care rețelele ciripitorilor KGB l-au dat jos pe Ceaușescu

Ceaușescu, pion al Moscovei
Ceaușescu a fost parte din sistem. Incult, criminal, apărător al "cuceririlor revoluționare comuniste", distrugător al satului românesc, orientat cu fața către Moscova.
În 4 decembrie 1957 a dat ordin militarilor, din armata pe care o dirija, să tragă în țăranii de la Vadu Roșca. Oamenii se răsculaseră împotriva colectivizării.
Bilanțul acțiunii condusă de generalul Ceaușescu(general făcut la apelul bocancilor, un fel de Gabriel Oprea de astăzi):
9 morți și 48 de răniți.

Ceaușescu a fost folosit de KGB să penetreze Occidentul(România, calul troian)
În noaptea de 20 spre 21 august 1968 Ceaușescu "refuză", că așa era scenariul, să participe la înăbușirea revoltelor cehoslovacilor(primăvara de la Praga). Urmarea acestui comportament simulat:
plimbări cu caleașca prin centrul Londrei, întâlniri cu președinții SUA, Nixon, Carter. În țară, intelectualii, impresionați(păcăliți) de atitudinea lui Ceaușescu împotriva invaziei Cehoslovaciei, se înregimentează în slujba lui(Paul Goma, Adrian Păunescu). Pe plan intern și internațional regimul Ceaușescu câștigă în credibilitate. În 1975 SUA acordă României clauza națiunii celei mai favorizate. Păcăleala a ținut până în 1988, când Ceaușescu a renunțat la ea din cauza presiunilor americanilor cu privire la încălcarea drepturilor omului.
"Dizidentul" Ceaușescu, chiar dacă a fost avertizat de Gorbaciov să o lase mai moale cu regimul comunist, a mers pe linia învățăturilor lui Marx, Engels ori Lenin. Nu a vrut să trădeze cauza.

"Revoluția" de la Piatra Neamț,
22 decembrie 1989
După ce TVR a relatat discursul întrerupt și plecarea cu elicopterul a lui Ceaușescu, ciripitorii rețelelor KGB, pentru că așa primiseră ordin, au dat fuguța la sediul județenei de partid(astăzi CJ Neamț și Prefectura). Ei au fost primii. După aceea au mai apărut și alți gură-cască ce s-au alăturat din mers evenimentelor, folosiți și manipulați din plin de către rețele. Au dat foc cărților și portretelor cuplului Ceaușescu, au jefuit clădirea sustrăgând obiecte de patrimoniu(tablouri, statuete), au furat bani. A fost haos. Nu s-a tras niciun foc de armă, în oraș neavând loc nicio revoluție. Și totuși e plin de revoluționari!

Câteva zeci de activiști securiști(ciripitori/colaboratori și cadre ale securității) s-au ales cu certificate de revoluționar, spații comerciale gratis, terenuri primite moca, îndemnizații viagere pe măsură.
Unii dintre ei lucrează în presă, ba chiar au fondat, prin interpuși, trusturi media încercând să manipuleze opinia publică pietreană. Nu au reușit mare lucru pentru că pietrenii sunt mai deștepți ca ei. Alții, mai isteți, au creat tot felul de firme private ce fac afaceri cu statul. Însă, ce este mai trist e că foarte mulți activează în administrația publică, deconcentrate, ministere, politică. Sub acoperire.

2014- 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989
100 zile de protest împotriva "noii" orânduiri locale ce își are seva în PCR și securitate(KGB)

Am desfășurat de unul singur o serie de 100 de proteste soldate cu 21 de amenzi în cuantum de 6.600ron(3 buc. de 800 ron, 4  buc. de 400 ron, restul de câte 200 ron) scandând în portavoce doar 25 dintre "realizările" mărețe ale urmașilor. Știți voi: corupție, sărăcie, depopulare samd. Pentru că nu am avut bani să plătesc amenzile, dar și din cauza altor datorii pe care le aveam către primărie(impozite pe casă și teren neplătite), un executor judecătoresc a scos casa la licitație.

La începutul lunii decembrie 2014 primesc o ofertă din partea unei micuțe televiziuni locale. Mi se oferea spațiu să fac ce vreau. Am apucat să dau titlul emisiunii(România, încotro!), să trag câteva cadre și cam atât. Prima emisie era de tip reportaj-anchetă despre ce s-a întâmplat cu adevărat la Piatra Neamț în timpul evenimentelor din decembrie 1989, cine sunt oamenii din spatele acțiunilor de răsturnare a regimului Ceaușescu, cine conduce astăzi orașul? Se pare că am deranjat câteva cercuri de influență, emisiunea sucombând încă din fașă, realizatorul Țuburlui dând-o în bară.

22 decembrie 2015
În naivitatea mea încă mai cred că orașul în care trăiesc, dar și țara pe care o iubesc mai au șanse de scăpare. Sunt optimist în ciuda tuturor vicisitudinilor vieții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu