EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

miercuri, 29 aprilie 2015

Primaria Piatra Neamt: bataia pe ciolan

20 iunie 2004-Ion Rotaru(PSD) cedeaza fotoliul de primar proaspatului ales. Lasa o gaura in visteria orasului de 2.000.000 euro. O parte dintre psd-isti si prm-isti se muta cu arme si bagaje in PDL, Gheorghe Stefan oferindu-le tot felul de functii.

15 iunie 2008-Gheorghe Stefan este reconfirmat in functia de primar. PDL e pe val.

10 iunie 2012-dupa o intelegere cu grupul securistilor lui Voiculescu, in care omului lor de la PC, Catalin Dragusanu i se promite un post de deputat in viitorul Parlament al Romaniei, Gheorghe Stefan, cu chiu, cu vai  castiga si cel de-al 3-lea mandat de primar. PDL rezista. In fapt, va vine sa credeti sau nu, primaria Piatra Neamt a fost castigata de mai tanarul securist Catalin Dragusanu. Insa, prin spatele democratiei, securistii au asezat altfel lucrurile, grupul golanilor de dreapta avand mai mult "exit" catre fondurile venite de la Bucuresti.

29 octombrie 2014-dupa mai multe invitatii la DNA si jocul de-a alba neagra cu PDL si PMP, Gheorghe Stefan este arestat.

27 martie 2015-Gheorghe Stefan demisioneaza din functia de primar lasand primaria cu datorii, dobanzi si penalitati in cuantum de 120.000.000 euro. Marea realizare: o telegondola inutila, platita din banii pietrenilor. Grupul vechi al securistilor PDL sau al noului PNL(Dragos Chitic) freamata. De asemenea forfotesc si securistii lui Voiculescu de la PC-PSD-UNPR(Aurelia Simionica).

15 aprilie 2015-pampalaul securistului Theodor Stolojan, Gheorghe Stefan este eliberat. Dupa doar 6 luni de arest si aproximativ 2 saptamani de la renuntarea fotoliului primariei Piatra Neamt, "prostul satului portocaliu" este trimis acasa, paguba de 120.000.000 euro facuta comunitatii fiind suportata, cum altfel(!??), de bietul contribuabil pietrean.

30 aprilie 2015-cu o zi inainte de 1 mai, reprezentantul securistilor lui Voiculescu, tov. Aurelia Simionica va fi numita primar al orasului Piatra Neamt, conform intelegerii din 10 iunie 2012, dar si a noului context politic in care PSD e la guvernare. Tov. Aurelia Simionica va defila in fruntea tuturor securistilor pana la alegerile locale din iunie 2016.

30 aprilie 2015-liderul formal al securistilor lui Basescu, "independentul" Dragos Chitic va fi debarcat din fruntea primariei cu ajutorul unui asa-zis puci. Isi va lua coada intre picioare si se va duce sa planga in bratele sefului Camerei de Comert si Industrie a judetului Neamt, Mihai Apopei(fost cadru al MApN).


Bataia pe ciolan
Gasca securistilor pietreni reprezentata de cele doua grupuri, Voiculescu si Basescu, platita de ani de zile din banii nostri se fac ca se cearta si fac intelegeri tacite eludand legea. In loc sa fie alesi, acestia numesc presedinti de consilii judetene ori  primari dupa bunul lor plac, chiar daca legea ii obliga sa organizeze alegeri avand la dispozitie 90 de zile.
Fostul primar al orasului Piatra Neamt a demisionat la sfarsitul lunii martie 2015, deci, teoretic ar trebui ca noi, cetatenii, contribuabilii, platitorii de taxe si impozite cu ajutorul carora gasca se hraneste, sa participam la alegerea primarului.

Daca un cetatean de rand al acestei tari incalca fara sa vrea ori cu buna stiinta o lege, imediat este sanctionat de catre un reprezentant al nu stiu carei institutii, insa, ce se intampla cu autoritatile locale care nu respecta legea organizarii alegerilor in termenul celor 90 de de zile? Ce fel de democratie e aceea in care presedintii de consilii judetene ori primarii sunt numiti si nu alesi de popor? Cine ii sanctioneaza pe cei ce nu respecta regulile dupa care se ghideaza sistemul democratic?
Sa vada si "alesii" cati oameni merg la vot! Daca mai merg. Doar stiti ca in judetul Neamt alegatorii nu se inghesuie la vot. De exemplu, la alegerile prezidentiale desfasurate anul trecut judetul nostru s-a clasat pe locul 36, la coada clasamentului, cu una dintre cele mai proaste participari a electoratului la vot din tara.


Ultima ora:
"Independentul" Dragos Chitic, ca o ultima carpa ce se da de dreapta, a anuntat ca se inscrie in PNL, in fapt noul PDL sau grupul securistilor ce fura mai abitir cu mana dreapta. Nu uitati: Chitic si grupul lui au furat din banii cetatenilor orasului Piatra Neamt 120.000.000 euro, aducand pietrenii in varful podiumului datornicilor. La o populatie de 70.000 de locuitori si datorii de 120.000.000 euro, rezulta ca fiecare locuitor are de platit bancilor comerciale cate 1.500 euro. Si inca nu ati aflat totul! Chitic a negociat din timp, in spatele usilor inchise, cu PNL voturile necesare obtinerii fotoliului de primar al urbei de sub Pietricica. Cu 12 voturi pentru si 10 contra, "moralul" Chitic a pierdut si ultima bruma de demnitate ce ar fi trebuit sa caracterizeze un om de dreapta, compromitandu-si cariera politica. Daca guvernul Ponta va rezista(are toate sansele din lume) pana in 2016, Chitic va fi terminat definitiv. Deh, securist de dreapta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu