EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 8 noiembrie 2012

8 noiembrie 2012 - Sarbatoarea Arhanghelilor Mihail si Gavriil

Legionari,

In imprejurarile tulburi si amenintatoare prin care trece omenirea astazi, avem nevoie mai mult ca oricand sa invocam sprijinul si ocrotirea Arhanghelului Mihail, patronul spiritual al Miscarii Legionare.

Va aduceti aminte de minunata intalnire a Capitanului cu icoana Sf.Arhanghel Mihail in inchisoarea Vacaresti si ce consecinte extraordinare a avut aceasta descoperire in viata lui si a Legiunii? De atatea ori s-a interpus Arhanghelul pentru el, salvandu-l din situatii grele si dandu-i prilejul sa asigure Legiunii dezvoltarea si taria necesara pentru a rezista tuturor prigoanelor.

Va aduceti aminte ca biruinta legionara de la 6 septembrie a avut loc exact in ziua cand Biserica praznuieste Minunea Arhanghelului Mihail, pe care o evoca si Ion Mota in cunoscutul sau articol inchinat minunilor savarsite de Arhanghel.

In epoca de expansiune a crestinismului, Arhanghelul Mihail era patronul predilect al tuturor cruciatilor care si-au daruit viata pentru Cristos, luptand in Asia Mica, in Palestina si Siria, in rasaritul Europei si apoi contra otomanilor. El a fost simbolul cavalerismului medieval si intr-o multime de biserici occidentale si orientale stralucesc icoana sau sculptura lui la loc de cinste.

Ceea ce strabate pana la noi, cand contemplam chipul Arhanghelului Mihail cu sabia in mana, calcand sub picioare pe principele raului, este puritatea simtirii lui de aparator al Tronului Divin si curajul sau senin si linistit. El stie ca va birui, nu pentru ca lupta nu ar fi grea si dusmanul puternic, ci pentru ca se afla in slujba Binelui si Adevarului.

Avem si noi nevoie, in aceste clipe de mare cumpana, cand se aud tot mai aproape de noi “fiarele padurii bolsevice”, urlandu-si satisfactia de a ne vedea in curand sfasiati, sa ne incingem cu sabia netematoare a Arhanghelului.

Trebuie sa fim constienti ca Dumnezeu ne-a facut onoarea si ne-a rezervat locul ca sa luptam pe un front mult mai larg decat al propriei natiuni… Suntem chemati sa servim miilor de oameni care mai cred in mantuirea omenirii. Suntem purtatorii unei credinte care va cunoaste astazi o mare expansiune, caci dupa falimentul democratiilor de tip liberalo-burghez, nu mai raman in arena decat nationalismul si comunismul.

Trebuie sa cinstim aceasta raspundere, oferind tot ce avem mai bun din noi, facand mai multe sacrificii, veghind cu mai mare atentie ca inamicul sa nu se furiseze in randurile noastre si dand dovada de mai mare disciplina, unitate si spirit combativ.

Suntem putini, dar daca forta fiecaruia se multiplica cu efluviile spirituale ce coboara de Sus pe cai misterioase, atunci taria noastra va creste infinit si vom deveni o armata de neinvins.

Avand mereu in fata icoana Arhanghelului, atunci ne va acorda Dumnezeu cea mai mare biruinta din istoria Legiunii, care va salva Neamul nostru.

Avand mereu in fata icoana Arhanghelului Mihail si invocand permanent ajutorul lui, sa ne angajam cu toate puterile noastre in aceasta batalie de proportii universale, care va fi batalia secolului nostru si, poate, batalia decisiva a tuturor mileniilor.

Madrid, 8 Noiembrie 1975

Traiasca Legiunea si Capitanul!
Horia Sima
Comandantul Miscarii Legionare



Un comentariu: