EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Părinţii şi strămoşii noştri au luptat veacuri de-a rândul pentru drepturile naturale ale naţiunii române. Desconsiderând interesele lor personale, înfruntând necazuri, insulte, pericole şi vijelii, membrii Comitetului partidului nostru naţional, cu fruntea ridicată, au mers tot înainte spre ţinta libertăţii noastre naţionale. Demni urmaşi ai lor, voim să trăim şi, dacă va pretinde soarta, să şi murim în serviciul cauzei poporului nostru. Prin osânde grele, persecutări, asupriri, nu ne vor înfrica puternicii zilei! Dar ne vom învăţa că numai prin fapte organizate şi rezistenţă va putea învinge cauza românilor!..."

Campania de dat MUIE politicienilor români

joi, 30 august 2012

Scrisoare adresata Parlamentului Republicii MoldovaMaine, 31 august 2012, zi in care R.Moldova aniverseaza “Ziua Limbii Romane” , Noua Dreapta, filiala Neamt, va trimite Parlamentului Republicii Moldova urmatoarea scrisoare:

Către
Parlamentul Republicii Moldova
Domnilor Parlamentari,

Anul acesta, la 16 mai, s-au împlinit 200 de ani de la prima anexare a Basarabiei de către Imperiul Rus; în toată această perioadă românii basarabeni au fost supuși unui teribil proces de deznaționalizare, proces început la 1812 și accelerat după 1940 odată cu anexarea regiunii de către Uniunea Sovietică. Prin intermediul diverselor metode și în special a invenției așa-zisei “limbi moldovenești”, s-a atentat la cultura, identitatea și nu în ultimul rând, la limba comunității românești majoritare din regiune.
Asociația Noua Dreaptă, filiala Neamt este de părere că procesul istoric de deznaționalizare nu s-a încheiat odată cu obținerea independenței de stat, iar prin adoptarea Constituției Republicii Moldova din 29 iulie 1994, și în speță prin articolul 13, alineatul 1, atacul la adresa patrimoniului spiritual românesc din Republica Moldova continuă.
O seama de specialiști lingviști au declarat de nenumărate ori că nu se poate pune problema existenţei așa-zisei “limbi moldoveneşti”, diferita de limba română. De altfel, acum o jumatate de secol, doi renumiți profesori ai Universității din Moscova, R.A. Budagov și slavistul S.B. Bernstein, au trimis revistei “Voprosi jazikoznanija” (“Probleme de linguistica”) articolul cu privire la unitatea de limbă româno-moldovenească, articol ce a fost publicat abia în 1988 în revista „Nistru”. Cei doi savanți arătau în mod clar ca s-au irosit multă energie și mult timp pentru a demonstra teza eronată cum că moldovenii si românii vorbesc limbi diferite. “Limba moldovenească” nu este decât o invenție pseudoștiințifică făcută la comandă politică.
Inventarea așa-zisei “limbi moldovenești” și așa-zisului „popor moldovenesc” cauzează dezbinare în rândul populației românești majoritare, fiind un potențial factor de conflicte și tensiuni, și un adevărat pericol pentru stabilitatea statală a Republicii Moldova. Considerăm că folosirea glotonimului „limba moldovenească” creează o confuzie periculoasă în fața lumii civilizate și ne face de rușine în fața copiilor noștri și a generațiilor care vor veni.
De aceea, în spiritul zilei de 31 august, ziua in care in Republica Moldova se sărbatoreste “Ziua Limbii Române”, Asociația Noua Dreaptă, filiala Neamt, cere schimbarea articolului 13, alineatul 1 din Constituție și declararea limbii române ca limbă de stat în Republica Moldova.
Vă mulțumim și sperăm ca această cerere să aibă o finalitate concretă.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Asociația Noua Dreaptă filiala Neamt
31.08.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu