EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

miercuri, 29 august 2012

Dreapta romaneasca isi uneste fortele intr-un nou proiect politic. Asa o fi?



Dreapta romaneasca se afla in cadere libera. Dupa ce a inmugurit in anul 1996 odata cu venirea la putere a Coventiei Democrate, alianta ce l-a propulsat pe fostul secretar de partid comunist si colaborator personal al Elenei Ceausescu, Emil Constantinescu in functia de presedinte al tarii, astazi aceasta este pe cale de disparitie. Pe atunci nu se facea tapaj cu impartirea clasei politice in doua. Politicienii nu tipau in gura mare ca sunt de dreapta ori de stanga. Deasemenea, societatea civila romanesca habar n-avea ca exista doua concepte diferite in politica. Dreapta!!? Stanga!!? Notiuni de care nu se facea vorbire pe atunci. Nici intelectualii acelor zile nu se chinuiau prea mult sa explice muritorilor de rand cum sta treaba cu idealurile de stanga ori de dreapta, pentru ca marea lor majoritate, din oportunism sau cine stie din ce alte motive, erau preocupati mai mult sa se bata pentru functii in aparatul de stat si sa-si publice carti, evident din bani publici.

Chiar daca in perioada 1996-2000, Conventia Democrata, cea care mergea oarecum pe dreapta esicherului politic a dat chix prin masurile dure in plan economic si social, dreapta parea salvata, dupa o pauza de 4 ani, in anul 2004, de catre cei de la PDL, un partid compus intr-o proportie destul de mare din fosti membri ai PNL si cativa democrati in frunte cu Traian Basescu. O perioada ne-a mers destul de bine si dupa spusele fostului premier penelist, Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, economia duduia.
Nenea Soros si alti speculatori de profesie faceau ceva profit pe aici, prin Romania. Ceva cash a intrat in tara la vremea aceea. La fel si bancile straine, cu ajutorul creditelor fictive, adica a banilor electronici dati din pix, fara o acoperire reala a investitiilor si fara a avea lichiditati, au facut profit. Paharul de apa s-a inbierbantat, asta pentru ca asa se dorea si iata-ne ajunsi in plina criza economica, fapt ce a dus la reluarea masurilor nepopulare de catre, culmea, tot un partid ce se revendica a fi de dreapta. Interesant e ca pe tot parcursul istoriei noastre postdecembriste, masurile nepopulare au fost luate de catre guvernele de dreapta, fapt ce a dus la decredibilizarea acestora in ochii populatiei. Astfel, dreapta a fost tocata marunt-marunt de fiecare data, atunci cand a fost ajutata sa ajunga la conducere.

Tocmai de aceea, in plina criza economica, niste baieti destepti aflati undeva in culisele politicii romanesti si care lupta pe toate fronturile pentru reinstaurarea stangii, se straduiesc din rasputeri sa puna punct pentru totdeauna conceptiei de dreapta. Au tot interesul. Incultura, minciuna si munca in folosul altora sunt cheile cu care acestia deschid portile distrugerii a tot ce este cladit pe valori normale, naturale.
Astazi, denigratorii si batjocoritorii idealurilor de dreapta se unesc intr-un nou proiect politic, cu scopul vadit de a termina total aceasta ideologie cu radacini dumnezeiesti. La ora 16, PDL-ul impreuna cu grupusculele conduse de catre Mihai Razvan Ungureanu, Mihail Neamtu, Aurelian Pavelescu si alti pui si fosti lingai ai regimului securisto-comunist, transformati peste noapte in mari democrati, se vor uni pentru a da piept cu fortele trecutului regrupate in USL. Sanchi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu