EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

duminică, 22 iulie 2012

Eu cu ce ma aleg?


Mai este o saptamana pana la referendum. Lumea politica ne mai prosteste o data printr-o diversiune foarte bine pusa la punct, chemand oamenii din nou la vot. Pentru bani acestia ar fi in stare sa ne aduca la urne din luna in luna. Au pus la bataie 100.000.000 ron(aproximativ 22.000.000 euro), bani numai buni de cheltuit aiurea-n tramvai. Taberele de sustinatori, USL-isti si PDL-isti deopotriva, se cearta intre ele si ii indeamna pe cetateni sa voteze cu cine trebuie. Ele nu au inteles ca politicienii sunt toti o apa si-un pamant si ca merg pe-o mana. Au umplut internetul cu cele mai nastrusnice lozinci. Desigur, ca aceste gloate ce lupta pentru afirmarea uneia sau celeilalte gasti politice sunt platite cu bani grei, dar am observat si alti tifosi care fac spume la gura pe gratis, probabil dintr-o frustrare personala sau cine stie ce alt motiv ori din necunoastere. Politicienii, mai isteti, patruleaza prin orasele importante ale Romaniei tinand discursuri care mai de care mai pompoase despre nerealizarile marete pe care le-au promis si nu le-au infaptuit contracandidatii lor si despre care este mai european, uitand ca in primul rand sunt romani. Se fac ca se ciondanesc doar de parada. In aceste zile aveti ocazia sa-i vedeti la lucru pe toti penalii tarii, mai ales ca au intrat intr-o confortabila si binemeritata vacanta de vara. Stim ca au muncit din greu la asa-zisele certuri din Parlament. Se fac bani buni si din asta. Intre timp, am aflat ca atat bursele cat si valutele ce se invart in Romania cresc sau scad dupa cum se sfadesc politicienii.

Am urmarit o stire plasata pe nu stiu ce site despre un miting pro-Basescu ce a avut loc ieri, la Iasi. Am ramas stupefiat de tupeul celor din staff-ul presedintelui suspendat care au incheiat tarasenia cu un imn anticomunist. Cata ipocrizie! Cine si-ar fi inchipuit vreodata ca fostii comunisti vor canta cantece anticomuniste? De unde atata invarteala? Ce fel de specie umana poate sa fie asta? Cata lipsa de caracter! L-am vazut pe MRU(Mihai Razvan Ungureanu), fost comunist si actual anticomunist, lingaul regimului Ceausescu, cum ii inchina ode lui Basescu, sperand ca in curand va ajunge din nou pe scaunul lui Ponta. Cine a sperat ca fostul premier Emil Boc este de neinlocuit, s-a inselat amarnic. S-a inventat acest MRU pe post de clovn politic. De nicaieri, au stiut serviciile specializate in diversiuni de tot felul, de unde sa scoata un sclav la interval. Cred ca tov. Boc moare deja de ciuda, dar se consoleaza ca primar al Clujului. E o paine de mancat si acolo. Cand a inceput sa gangureasca si Mihail Neamtu, un alt sclav care se da de dreapta, cu a lui “Noua Republica”, nestiind ca republica, ca forma este de stanga, hop a ramas fara microfon. Era si normal ca bietul microfon de scena sa faca implozie de la atata demagogie ieftina.

De partea cealalta, in alt capat al tarii, la Craiova, USL-istii infierau fostul regim PDL-ist care, ziceau ei, a fost mai corupt ca al lor ridicandu-l in slavi pe actualul presedinte interimar Crin Antonescu. Neam din neamul lui Crin nu a visat vreodata ca cineva din regnul lor va ajunge presedinte undeva, d-apoi al tarii!

Ma gandesc la teroristul din Bulgaria care a sarit din schema Romania. Tare bun ar fi fost la Iasi ori la Craiova un astfel de specimen, dar probabil, din pacate, n-a aflat din timp ca ai nostri politicieni sunt mai evrei ca evreii, cautandu-i aiurea la sudul Dunarii.

Inchei cu un titlu din “Der Spiegel” care concluziona: "clici corupte lupta pentru putere".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu