EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

miercuri, 14 decembrie 2011

Piatra Neamt, orasul aflat sub imperiul mafiei cu epoleti


Ne apropiem de ziua cand in urma cu 22 de ani in acest oras se producea asa-zisa revolutie de la 22 decembrie 1989. Imi aduc aminte si acum ce s-a intamplat atunci. Era o zi de iarna fara zapada cand Ceausescu ne spunea pa-pa de la ecranul televizorului alb-negru, promitand romanilor ca la anul vor primi o suta de lei in plus la salariu. Tatal meu era iesit afara din casa, fugind spre autobuzul din statie care se pregatea sa-l duca la serviciu in schimbul doi. Nu apucase sa auda anuntul marelui carmaci. Mama lucra la o alimentara din cartier. Eu ma uitam la tv si nu-mi venea sa cred ca cel care infometase populatia era daramat din fruntea tarii. Am lasat balta televizorul si am inceput sa topai de bucurie parasind apartamentul in urma tatalui meu. In fata blocului era liniste. Nemtenii erau inca in deruta, nefiind in stare sa inteleaga ca traiesc un moment istoric unic. A durat un pic pana ce locuitorii orasului au constientizat ca a venit schimbarea chiar daca marea lor majoritate era satula de propaganda comunista, cozi la alimentara si ascultat Europa Libera ori Vocea Americii la radioul cu antena confectionata dintr-o bucata de sarma pe care o lipeau de teava caloriferului. In primele ore ale lui 22 decembrie 1989 putini au fost cei care au iesit in strada sa schimbe ceva.
22 decembrie 1989, orele 14, trecute fix. In centrul orasului Piatra Neamt, la primarie incepeau sa zboare primele tablouri cu Ceausescu. De la geamurile cladirii se aruncau in strada tot felul de carti propagandistice despre mult iubitul si stimatul conducator, cel mai iubit fiu al poporului. Era intesat de armata si informatori ai securitatii imbracati in civil, veniti din toate fabricile orasului. Se furau pe rupte casete de valori, tablouri de patrimoniu, statuete si alte obiecte de valoare.
In zilele acelea se nastea o noua clasa, o clasa de profitori ai haosului, formata din informatori ai securitatii.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Suntem dupa 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Clasa de profitori care pe atunci fura bani cu nemiluita din toate institutiile statului comunist, compusa din informatori ai securitatii, traieste bine-mersi. Si-a construit un cartier de vile undeva la marginea orasului, inspre Bicaz, numit “La Ursuleti”. Daca veti avea vreodata ocazia sa veniti in orasul Piatra Neamt, acolo-i gasiti. De asemenea, toti detin functii importante in administratia publica locala si firme prospere, specializate doar in afaceri cu statul. Din 4 in 4 ani acestia isi schimba culoarea politica dupa cum le dicteaza interesul. N-au nici in clin, nici in maneca cu binele comunitatii locale, ci doar cu satisfacerea propriilor nevoi financiare. Se imbogatesc cu nesimtire fiind in stare sa calce pe cadavre fara nici cea mai mica urma de remuscare. Au intrat in tot felul de asocieri cu persoane dubioase din lumea interlopa construindu-si o armata proprie, dispusa sa le apere interesele economice in fata unei ipotetice agresiuni venita din partea vreunui alt investitor care si-ar dori sa creeze noi oportunitati de afaceri in zona lor de actiune. Sistemul este unul de tip mafiot gata oricand sa intervina pentru a se apara. Personal, m-am intalnit cu cativa astfel de fosti securisti care au incercat sa ma atraga in lumea lor si pe care i-am refuzat politicos, in ciuda avantajelor materiale pe care acestia mi le promisesera. Usor, usor fostii informatori ai securitatii lui Ceausescu au acaparat oameni din politica, magistratura, politie, servicii de informatii si alte institutii importante ale statului pe care le folosesc pentru a-si atinge scopurile mafiote. Impreuna au realizat asa-zisele privatizari de unde lunar le intra in conturi sute de mii de euro fara sa miste un deget. Exista niste servicii pe care lumea fostilor informatori ai securitatii regimului comunist le ofera tuturor companiilor straine ce activeaza pe teritoriul judetului Neamt si va dau un singur exemplu: Bicaz-Tasca, fabrica de ciment ce acum apartine unei firme austriece. Un fost securist cu epoleti ofera servicii de IT-software, mai exact softul procesului tehnologic al fabricarii cimentului de unde incaseaza lunar 100.000 de euro. Si asta este un exemplu minor.
As descrie cu lux de amanunte ce afaceri desfasoara in judetul Neamt mafia cu epoleti, dar ma opresc aici. Stiu ca exemplul din orasul Piatra Neamt se regaseste in orice loc din Romania. Mafia cu epoleti subzista si exista atata timp cat aceasta se afla sub protectia unui stat care are o constructie de tip mafiot. Casta lor a invins sistemul!

2 comentarii:

  1. Draga Mihai,acestia,"oamenii cu epoleti "sunt vinovatii principali,de distrugere a putinului ce a lasat bun raposatul dictator.Dar problema nu este doar acest lucru,ci ba mai mult problema actuala,consta si in lasitatea poporului ruman,care din patru in patru ani"se vinde"ptr.o galeata fie ea rosie,portocalie sau albastra. Daca o sa privim retrospectiv istoria noastra,o sa vedem ca toate aceste lucruri s-au repetat in anumite momente ale existentei poporului ruman...

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna dam vina pe popor. Pai pe cine sa aleaga atunci cand vin alegerile? Clasa politica si-a construit o casta compusa din doua gasti care se ruleaza din 4 in 4 ani. Mai mult decat atat, acestia si-au facut niste legi favorabile lor care ingradesc aparitia unei noi forte politice ce le-ar putea lua locul. Poporul n-are nicio vina. El este ocupat cu supravietuirea, neavand timp de politica. Nu-i simplu sa traiesti in saracie cu un salariu de 150 de euro! Cand sa mai faci si politica?

    RăspundețiȘtergere