EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

luni, 19 decembrie 2011

Hochei cu Romania


Am auzit ca jucatorii nationalei de hochei au uitat versurile imnului national al Romaniei si ca l-au cantat pe cel al Ungariei, de parca asta s-ar fi intamplat pentru prima oara. Nu ma mai mira nimic atata timp cat tara asta este pe maini straine. Presa a speculat acest incident, l-a mediatizat cat a putut si foarte bine a facut. Oricum ar fi, Romania a invins Ungaria cu 4-1, chiar daca jucatorii nu au stiut imnul. Nu-l stie el presedintele tarii, d-apoi niste bieti jucatori de hochei! Lumea a uitat ca echipa nationala de hochei a Romaniei are in componenta sa 24 de etnici maghiari. La un efectiv de 26 de jucatori cat are aceasta echipa nationala, ce vrei mai mult? Evident ca cei 24 de jucatori ungureni nu au invatat o boaba romaneste in scolile din care provin, pentru ca asa vor politicienii si va aduc aminte ca tot ei au promulgat legi anti-romanesti care incurajeaza autodeterminarea maghiarilor din judetele Mures-Harghita-Covasna. Va dati seama ca in scolile si liceele de acolo nu se intoneaza imnul de stat al Romaniei, ci al Ungariei. De unde sa stie imnul Romaniei daca sunt obligati sa invete in limba maghiara?
Imi aduc aminte ca asta-vara UDMR a schimbat presedintele sau si la acel eveniment au fost invitati prim-ministrul Romaniei, Emil Boc si co-presedintii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta. Stiti cum a inceput acea intrunire? Bineinteles, cu imnul Ungariei. Stiti ce au facut Boc, Ponta si Crin Antonescu? Au luat pozitie de drepti. Mai aveau un pic si duceau mana la inima, pentru ca tot omul sa afle cat sunt de "romani".

Pentru final, iata componenta Federatiei Romane de Hochei:
Preşedinte: Barna TÁNCZOS
Secretar General: Marius GLIGA

Vicepreşedinţi:
Attila BENCZE
Membri Birou Federal:
Előd Gergely ANTAL
Florin FLOREA
János GÁBOR
Alexandru KALAMÁR
Ernő LÁZÁR
Ervin MIKLÓS
Dezideriu VARGA

Si toate astea se intampla in Romania! Desigur, pe banii nostri.

3 comentarii:

  1. Buna Mihai !!! Selectionata echipei nationale de hochei vine,chiar daca tu nu vrei de la Miercurea-Ciuc .Avem doua cluburi de hochei :Steaua,care nu mai reprezinta in hochei nimic si Ciucul care,vrem nu vrem ne reprezinta la -30 de grade decate ori este nevoie.Iti spune un om care cunoaste"datele"de la Sub-Padure !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei toata stima si respectul ptr.atitudenea pur-romaneasca pe care o ei !!Dar haide sa ne lamurim:tu de fapt,draga "frace"moldovene ce doresti??? O masacrare a hoardelor hunice,sau pur si simplu,nu-ti plac javrele de hunguri si cauti doar razbunarea ??? Cine te manipuleaza Omule ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi nu,o sa accepti,atitudinea asta haotica nu serveste nimanui !!! Noi romanii,avem nevoie,doar de unitate.Toti ceilalti nu ar trebuii sa ne intereseze !Deoarece totul este doar un joc si o manipulare de "doi bani"de la cucurigu boieri-mari...Salutari-Ultranationaliste !!!

    RăspundețiȘtergere