EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 8 decembrie 2011

Comunicat de presa - Organizatia Noua Dreapta

Aderarea României la spatiul Schengen va institui o nouă „cortină de fier” pe Prut

Noua Dreaptă tine să facă următoarele precizări în legătura cu organizarea Consiliului European de la Bruxelles din data de 8-9 decembrie:

1. Noua Dreaptă consideră că efectele unei eventuale aderări a României la spatiul Schengen, în spetă abolirea frontierei cu Ungaria si securizarea "frontierei externe a Uniunii Europene" cu Republica Moldova, Ucraina si Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni si timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Natiunii Române. In fapt, eventuala aderare a României la spaţiul Schengen ar institui o nouă „cortină de fier” pe Prut, aspect subliniat si de concluziile studiului “Impactul aderării viitoare a României la zona Schengen asupra Republicii Moldova”, realizat de Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP si prezentat in cadrul Comisiei de Politică Externă si Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit autorilor, odată cu aplicarea rigorilor prevăzute de Schengen este probabilă o diminuare drastică a numărului de vize acordate cetătenilor moldoveni de către autoritătile române. Acest fapt va conduce pe de o parte la sporirea atitudinilor negative fată de statul român în spatiul public moldovenesc, iar pe de alta parte la renasterea interesului pentru spatiul Comunitătii Statelor Independente (CSI), perceput de românii basarabeni drept „mai accesibil”.

2. Noua Dreaptă consideră că o eventuală aderare a României la spaţiul Schengen ar avantaja doar Ungaria, care sprijină ferm si neconditionat aderarea României la acest acord tocmai pentru că eliminarea controalelor de la frontiera româno-maghiară ar conduce automat la libera circulatie a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România si Slovacia si ar fi un pas important catre ”unificarea natiunii maghiare din Bazinul Carpatic”, obiectiv declarat al actualei guvernări de la Budapesta.

3. Noua Dreaptă aminteste faptul că Marea Britanie si Irlanda, tări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-si prejudicia Interesul National. Iar Danemarca, membră a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale. Actuala conducere a României pare însă hipnotizată si deloc deranjată de faptul că peste 10 milioane de unguri vor putea intra în România fără buletin, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheati de peste 150 de camere cu vedere termică instalate de-a lungul Prutului!

4. Noua Dreaptă atrage din nou atentia că obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova si nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni si timoceni, separati până mai ieri de Patria-Mamă prin grija Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene.

5. Noua Dreaptă avertizează totodată că eliminarea controalelor la frontiere ar creste riscurile pentru securitatea internă a României, lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, fiinte umane si imigratiei ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen.

6. Noua Dreaptă respectă si sustine decizia Olandei de a se opune aderării României la spatiul Schengen în cadrul Consiliului European de la Bruxelles din data de 8-9 decembrie, salvându-ne astfel, împotriva vointei noastre, din capcana numită spatiul Schengen. Sperăm totodată ca Olanda să-si mentină votul negativ si la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, până când românii vor hotărî că a sosit timpul să-si aleagă o clasă politică responsabilă, capabilă să slujească Interesul National.

Presedintele Noii Drepte,

Av. Tudor Ionescu

2 comentarii:

  1. Da ! Perfect de acord cu cele prezentate mai sus.Insa nu ar trebuii sa uitam de istoria rumanilor in relatiile ei cu Europa de-a lungul timpurilor.Relatii care,fie ca a fost vorba de U.E.sau de Sfinta Alianta acestea au fost de subordonare.Conform regulilor politice ale momentului,doar autodeterminarea "natiilor"mai poate salva natiunea rumana decimata de catre dusmanii seculari.Deci in jocul politic actual in care este angrenata si Romania,doar vointa basarabenilor,bucovinenilor sau rumanilor din Maramuresul Istoric, Timoc si Voijevodina manifestata prin proprie autodeterminare,mai poate salva poporul ruman din afara granitelor lasat de izbeliste de catre statul roman de-a lungul acestei vitrige istorii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema e ca in Ucraina si Serbia, romanii nu au dreptul la autodeterminare. Daca aceste doua tari ar fi facut parte din UE, altfel stateau lucrurile. Priveste la etnicii unguri din Romania! Au ajuns sa conduca guvernul(vice-premier este Marco Bela), senatul(nevasta presedintelui senatului este unguroaica), 4 ministere si vreo 3 judete. Basca infiintarea SRI(singurul serviciu secret din lume care are in titulatura sa, natia din care provine, sa stie tot prostul ca este roman, dar musai roman) de catre un ungur, pe numele sau adevarat Imre Asztalos(Virgil Magureanu).

    RăspundețiȘtergere