EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 22 decembrie 2011

22 decembrie 2011 – 22 de ani de la marea pacaleala nationala

In urma cu 22 de ani serviciile secrete ale Iugoslaviei, Ungariei, Marii Britanii, URSS-ului si Israelului dadeau lovitura de gratie cuplului Ceausescu, dar nu si regimului instaurat de acestia. Parea ca tot mapamondul uneltea impotriva comunistilor din Romania. La 3 zile dupa data de 22, Ceausescu impreuna cu soata lui erau ucisi in plina zi de Craciun, dupa un simulacru de proces, exact ca in timpul lui Stalin. Cand marea majoritate a crestinilor serbau nasterea lui IIsus, romanii prefaceau comunismul in democratie calcand peste cadavrele fostilor conducatori impuscati la Targoviste, din ordinul noului si totusi vechiului regim. La televizor se spunea ca daca ceausestii nu vor fi ucisi, teroristii n-ar fi incetat sa traga in populatie. Toata Romania era panicata si plina de sindromul teroristilor necunoscuti. Petre Roman si gasca sa imbracata in pulovere incepea sa se organizeze. Ion Ilici Iliescu promitea in stanga si-n dreapta ca nu va candida la nicio functie din noul aparat politic ce se constituia. Revolutionarii timisoreni, naivi si plini de patos, zbierau ca punctual 8 din “Proclamatia de la Timisoara” sa se respecte. Totul era pe atunci o mare brambureala nationala. Cand participantii la evenimentele din decembrie 1989 manifestau cu saptamanile in strada, bucurandu-se de libertinaj, baietii destepti din nomenclatura comunista isi insuseau banii din asa-numitele conturi secrete ale lui Ceausescu, construindu-si firme cu capital privat, ascunzand astfel acumularile banesti din zilele acelea tulburi, in spatele acestora.

Privind acum la rece la ce s-a intamplat in urma cu 22 de ani nu mai poti spune ca a fost o revolutie, asa cum am crezut in primele zile ale lui decembrie 1989. Totul a fost o mare pacaleala din care Romania a iesit infranta, cu o populatie saracita si inca indobitocita, lipsita de viitor. Nu poti sa spui ca a fost o revolutie atata timp cat sistemul este acelasi. Revolutie nu inseamna schimbarea conducatorilor tarii respective, ci a intregului sistem. Dupa cum observam, oamenii care au facut parte din sistemul comunist si care ne-au infometat atunci, astazi conduc Romania dupa aceleasi reguli comuniste. Au acelasi tel de indobitocire si de saracire a populatiei romanesti de parca nimic nu s-ar fi schimbat in toti acesti 22 de ani. Nu urmaresc altceva decat cum sa fure mai mult, tot mai mult, exact cum se intampla si in comunism. Apar la televizor zambind, ne dau lectii de morala si ne prostesc in fata cu realizarile lor marete, cativa kilometri de autostrada construiti in toti acesti 22 de ani, la preturi de 3 ori mai mari decat limita normala, fiind marea lor realizare pentru acest popor infometat. Tarile care au participat atunci la distrugerea cuplului ceausist, astazi isi trag foloasele materiale, pe carca romanilor, sub umbrela asa-ziselor privatizari. Ele au castigat din toata aceasta afacere, pentru ca nu-i asa(?), totul este o mare afacere, chiar si "revolutia" romana din decembrie 1989.

3 comentarii:

  1. Speram ca astazi dupa douazeci si doi de ani, romanii ca si popor sa fi invatat ceva desi imi este greu sa cred...Haosul care a dainuit si dainueste in Romania contemporana,demonstreaza lipsa de unitate a unui popor,a carui lideri lipsesc cu desavarsire...

    RăspundețiȘtergere
  2. Liderii lipsesc, dar stapanii nu.... La Multi Ani ! Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur, de ce nu! Uite link-ul pe care sa-l adaugi: http://www.nouadreapta.org/ Titlul: Organizatia Noua Dreapta. Multumesc foarte mult pentru urari, La fel va doresc si dumneavoastra, un an nou cu multe realizari si succes in activitatea pe care o intreprindeti.

    RăspundețiȘtergere