EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 22 septembrie 2011

Noua Dreaptă se opune unei eventuale aderări a României la spațiul Schengen


Noua Dreaptă ține să facă următoarele precizări în legătura cu organizarea Consiliului European pentru Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles din data de 22 septembrie:

1. Noua Dreaptă consideră că efectele unei evetuale aderări a României la spatiul Schengen, în speță abolirea frontierei cu Ungaria și securizarea “frontierei externe a Uniunii Europene” cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Națiunii Române. In fapt, eventuala aderare a României la spaţiul Schengen ar institui o nouă „cortină de fier” pe Prut și ar avantaja doar Ungaria care sprijină ferm și necondiționat aderarea României la spaţiul Schengen tocmai pentru că acest lucru ar conduce la libera circulație a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România și Slovacia și ar fi un pas important catre ”unificarea națiunii maghiare din Bazinul Carpatic”, obiectiv declarat al actualei guvernări de la Budapesta.

2. Noua Dreaptă aminteste faptul că Marea Britanie și Irlanda, țări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-și prejudicia Interesul Național. Iar Danemarca, membră a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale. Actuala conducere a României pare însă hipnotizată și deloc deranjată de faptul că peste 10 milioane de unguri vor putea intra în România fără pașaport, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheați de peste 150 de camere cu vedere termică ce permit scrutarea celei mai mici mişcări, inclusiv pe timpul nopţii, instalate de-a lungul Prutului!

3. Noua Dreaptă atrage din nou atenția că obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova și nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, separați până mai ieri de Patria-Mamă prin grija Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene.

4. Noua Dreaptă avertizează totodată că eliminarea controalelor la frontiere ar crește riscurile pentru securitatea internă a României, lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, ființe umane și imigrației ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen.

5. Noua Dreaptă respectă și susține decizia Olandei și a Finlandei de a se opune aderării României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne al UE (JAI), salvându-ne astfel, împotriva voinței noastre, din capcana numită spațiul Schengen. Sperăm totodată ca Olanda și Finlanda să-și mențină votul negativ și la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, până când românii vor fi capabili să-și aleagă o clasă politică responsabilă, în slujba Interesului Național.

Liderul Noii Drepte,
Av. Tudor Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu