EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 2 iunie 2011

2 Iunie 2011- Ziua eroilor. Ion Antonescu, erou national

Ion Antonescu s-a nascut in urma cu 129 de ani, la data de 2 iunie 1882. In urma cu 70 de ani, dintr-un tren care se afla in gara orasului Piatra Neamt, generalul Ion Antonescu, a dat urmatorul Ordin de Zi:
OSTASI,
V-am fagaduit din prima zi a noii Domnii(referire la regele Mihai) si a luptei mele nationale sa va duc la biruinta; sa sterg pata de dezonoare din cartea Neamului si umbra de umilire de pe fruntea si epoletii vostri.
Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.
OSTASI,
Va ordon: treceti Prutul !
Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre.
OSTASI,
Plecati azi pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor.
Inainte. Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aci straja dreptatii si zid de cetate crestina. Fiti vrednici de trecutul romanesc.
OSTASI,
Inainte. Sa luptati pentru gloria Neamului. Sa muriti pentru vatra parintilor si a copiilor vostri. Sa cinstiti prin vitejia voastra amintirea lui Mihai Voda si a lui Stefan cel Mare, a martirilor si eroilor cazuti in pamantul vesniciei noastre cu gandul tinta la Dumnezeu.
Sa luptati pentru desrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori.
Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru.
OSTASI,
Izbanda va fi a noastra. La lupta.
Cu Dumnezeu inainte !
Comandant de capetenie al Armatei:
Generalul ANTONESCU
22 iunie 1941″

Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, in fata garii din Piatra Neamt aparuse o piateta unde in mijlocul acesteia trona bustul maresalului Ion Antonescu. Tot atunci, autoritatile orasului de la poalele Pietricicai ii acordau titlul de cetatean de onoare post-mortem. Toate acestea au durat pana cand a venit guvernarea Adrian Nastase. Ca prin farmec, atat bustul maresalului, cat si titlul de cetatean de onoare au disparut subit. Deh, ordin de la stapanirea jidaneasca.

2 comentarii: