EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 26 mai 2011

Piatra Neamt, orasul unde directorii de gradinita cer spaga

Astazi am fost sa-mi inscriu copilul la o gradinita din zona Garii Vechi si mi s-a cerut o spaga de 150 euro. Directoarea, o femeie la vreo 50 de ani, mi-a spus ca nu mai are locuri libere(sic!), dar cu o mica donatie poate face adevarate minuni. O grupa de gradinita este formata din 22 de micuti. 22x150euro=3.300euro dintr-un foc, fara niciun pic de munca, fara nicio urma de transpiratie. Daca aveam un pistol la mine, o impuscam fara sa clipesc, oricat de mare crestin m-as crede. Din fericire pentru cucoana respectiva nu sunt purtator de pistol, dar putin a lipsit sa-i lipesc o laba pentru tupeul ei ordinar. N-am dat spaga in viata mea nimanui si nici n-o voi face vreodata indiferent de consecinte. Asa ca, mi-am luat copilul de manuta si m-am indreptat furios spre casa, injurand si blestemand in gand halul de tara in care traiesc. De fapt nu tara este de vina, ci locuitorii ei veniti din sistemul comunist, stalinist-ceausist, educati sa traiasca pe spinarea mea fara sa produca nimic bun societatii in care traim. De fapt, produc ceva: nervi. Pe ai mei. Poate la anul viitor copilul meu va avea mai mult noroc si-l voi inscrie la camin. Poate nu!

6 comentarii:

  1. Mergi la politie, fa-i un flagrant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i singurul loc unde se intampla asa ceva. Mentalitatea asta comuniste trebuie eradicata din mintea oamenilor si mai ales a tinerilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu Mihai,nu trebuiesc impuscati ci doar chinuiti.Asa cum unii inaintasi ai nostrii au fost chinuiti din pacate deatatea ori.Salutari !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raul trebuie taiat de la radacina. Repet: daca aveam pistol, o executam fara nicio problema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru ajutor. Trimite-mi-l repede pana nu-mi ies din forma.

    RăspundețiȘtergere