EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Tiganii din Romania, holocaustul, baba si mitraliera

Spre rusinea mea, habar n-aveam ca 8 aprilie este ziua internationala a tiganilor. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca cineva in lumea asta s-ar fi gandit sa nascoceasca asa ceva. Stiam despre aceasta data ca este ziua cand tinerii basarabeni si-au cerut dreptul la libertate si ca in acest an se sarbatoresc 2 ani de democratie mai mult sau mai putin vizibila, nicidecum ca ar fi ziua internationala a tiganilor de pretutindeni. Oare in Statele Unite ale Americii exista ziua internationala a negrilor? Asta inseamna ca este sarbatoare mare atat la tiganii din Ungaria, Slovacia sau mai stiu eu ce tara din lume, cat si la cei din tara noastra. Cum era de asteptat, aceasta zi s-a serbat de catre etnia tiganeasca care vietuieste doar in Romania. M-am uitat pe toate fluxurile de presa din lumea intreaga care ne arata stirile din ziua de 8 aprilie si n-am gasit nicio referinta despre vreo manifestare tiganeasca dedicata acestei zile. Doar in tara noastra se face vorbire despre faptul ca 8 aprilie ar fi ziua internationala a tiganilor. Numai presa din Romania a vuit din plin aceasta stire, prezentand imagini din cateva orase ale tarii unde tiganii au petrecut in stilul lor caracteristic. Dansuri din buric, manele, purcelusi la protap si bautura in exces, chiar daca ne aflam in postul sfintelor pasti. Asa serbeaza in fiecare an etnicii tigani aceasta zi a lor. Inchipuiti-va pentru o clipa ce s-ar fi intamplat in Ungaria ori Slovacia cu tiganii care ar fi indraznit sa iasa in strada sau macar sa scoata capul pana la coltul ei. Sa vezi atunci dans din buric! Evident ca nu toti sunt fericiti de ziua lor. Sunt si tigani amarati care traiesc la limita supravietuirii, hraninduse din te miri ce. Mai stiu un amarat care nu si-a putut serba ziua decat in arest. Autointitulatul presedinte al tiganilor Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial, probabil ca si-a serbat ziua impartind chiftelute cu colegii lui de celula pentru ca fratii sai intr-ale hotiilor, Basescu, Stolojan si alti securisti de top l-au cam facut uitat dupa gratii.

O noutate pe care am remarcat-o in stirile difuzate de televiziunile din tara noastra a constat in cerinta tiganilor de recunoastere a unui holocaust infaptuit de nu stiu cine, impotriva etniei lor. Nu stiu ce parere au evreii despre asta, dar mi se pare de-a dreptul revoltator ca dupa sase decenii si jumatate de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, tiganii sa ceara recunoasterea unor crime care ar fi avut loc impotriva lor. Ce si-au spus mai marii etniei tiganesti din tara asta! Hai sa facem ceva bani de pe spinarile romanilor si sa profitam un pic de atrocitatile razboiului. Ce conteaza deciziile Tribunalului de la Nurnberg care au consfintit ca nicio grupare politica ori de alta natura din Romania nu se face vinovata de niciun fel de atrocitati impotriva vreunei etnii! De ce sa faca bani doar evreii? Noi tiganii suntem mai prosti? Mai ramane ca si etnicii maghiari din Romania sa ceara recunoastrea unui holocaust savarsit de nu stiu cine impotriva lor si avem tabloul complet al cererii tuturor etniilor mai numeroase din tara asta. Din dictionar am aflat ca holocaust inseamna ardere si nu inteleg cand au luat foc tiganii in istoria noastra multimilenara. Am inteles ca evreii ar fi luat foc in timpul regimului nazist atunci cand erau trimisi in lagarele de munca. Stim cu totii ca nu prea le placea munca. Din practica ultimilor 65 de ani stim deja ca holocaust inseamna bani. Bani pe care conducatorii triburilor tiganesti din tara noastra probabil ca au pretentia sa-i obtina de la platitorii de taxe si impozite ai acestei tari. Doamne, ocoleste-i pe tigani!

PS: ziua de 8 aprilie 2011 m-a gasit la Manastirea Petru Voda in post si rugaciune cu gandul la ceea ce se intampla in urma cu doi ani la Chisinau atunci cand fratii nostri isi cereau dreptul la libertate.

5 comentarii:

  1. Oare de ce nimeni nu vorbeste si de holocaustul sovietic derulat ampotriva romanilor basarabeni si bucovineni?Cred,ca mai marii politicieni ai vremii,si-au propus dezbinarea definitiva a Romaniei.Cum se face caci dupa evrei astazi si tiganii asi cer anumite drepturi,ce-i drept inventate?Nu se poate ca toate etniile parvenite an Romania,sa tot ceara drepturi,iar poporului roman atat din interiorul granitilor cat si celor abandonati neamului slav sau maghiar sa nu li se dea nimic.Aceasta adunatura de sa-zisi politicieni actuali,nu pot fii etichetati decat ca fiind mari tradatori ai neamului romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si toate astea se intampla pentru ca politicienii de astazi sunt tocmai fii acelor evrei sovietici care nu urmaresc altceva decat distrugerea Romaniei. Cum arata? Sunt acei lupi imbracati in piei de oaie(atei), convertiti la ortodoxism de dragul voturilor. Cu parere de rau spun ca romanii pana nu vor deveni rasisti, nu vor trai bine. Din pacate, asta e adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar HOLOCAUSTUL ROSU din Romania care a dus la moartea unui(1) milion de romani? Bataia de joc numita in deradere -Raportul comisiei prezidenţiale pentru condamnarea comunismului in Romania-a fost plasmuita si falsificata de o comisie condusa de americano-evreul Volodea Tismeneski ( fiul unui tortionar).

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum spuneam, atata timp cat suntem condusi de fostii tortionari ai bunicilor si parintilor nostri(se numesc evrei-sovietici sau mai simplu, jidani) nu putem avea prea mari pretentii de la acestia. Stim ca nu urmaresc altceva decat falsificarea istoriei. Nu uita ca Basescu a fost primul comunist care a condamnat crimele comunismului in Parlament. E un inceput si de asta l-am votat. Evident ca acum, l-as impusca in cap.

    RăspundețiȘtergere
  5. A condamnat comunismul ca nimeni sa nu mai intrebe de dosarele securitatii si chiar nu s-a mai auzit nimic de acele dosare. Dar de ce vor cu atita ardoare sa ne desfiinteze tzara noastra si pamintul nostru romanesc ..ca noi ca Dromichete sintem saraci si ne vedem fericitzi de saracia noastra si credintza in Dzeu

    RăspundețiȘtergere