EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

marți, 12 aprilie 2011

Tara noastra aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta

Pornind de la afirmatia unui prieten de-al meu din Iasi care incerca sa ma convinga ca noi romanii suntem saraci si trebuie sa ne vedem fericiti de saracia noastra, incerc sa demonstrez printr-un exemplu, contrariul. Stim demult ca petecul asta de pamant numit Romania a fost binecuvantat de Dumnezeu cu toate bogatiile pamantului. Toate studiile realizate in tara noastra de diferiti cercetatori(sper ca nu cei britanici!!!) converg catre o realitate ce demonstreaza tuturor ca aici se gasesc cele mai mari zacaminte de titei si de gaz din sud-estul Europei. Niste infractori pe care-i vedem in fruntea tarii noastre, ce-si spun politicieni, de fapt niste papusele cu capete de creta, aflate in mana unor grupuri de influenta rusesti, incearca pe cat posibil sa ne transmita ideea ca noi romanii am fi cei mai saraci din Europa. Total fals si voi demonstra ca nu e chiar asa.

La sfarsitul saptamanii trecute, exact inaintea depunerii candidaturilor unor indivizi la sefia PDL, guvernul Basescu-Boc, a hotarat vanzarea unui pachet de 10% din actiunile pe care statul roman le detine la Petrom. Campania electorala a PDL-ului bate la usa si este o nevoie stringenta de bani. Evident ca saptamana asta toata mass-media umbla ca proasta dupa candidatii la functia de presedinte PDL, manipulata fiind de senzationalul stirii, Boc, Blaga si Paleologu fiind mult mai interesanti decat vanzarea rezervelor noastre strategice. Ia sa vedem cum stam cu ceea ce a spus primul nostru ministru saptamana trecuta: “nu vindem pachetul fara 600 milioane de euro”. 600 milioane de euro, 10%? Pai PSD-ul tandemului tiganesc-jidanesc Ilici-Nastase, obtinuse pe juma` de Petrom aproximativ aceiasi bani, de unde deducem ca “rosii” obtineau in 2004, atunci cand erau in pragul alegerilor, doar praful de pe toba. Emil Boc mai afirma ca aceste actiuni ale Petrom vor fi tranzactionate pe piata de capital, surse din interiorul arcului guvernamental impunand deja o companie ruseasca in acest joc. Intotdeauna m-am intrebat de ce partidul aflat la guvernare, atunci cand se apropie alegerile locale ori parlamentare, trebuie neaparat sa vanda ceva din bogatia noastra. Asa isi certifica guvernantii dorinta de ramanere la putere in fata grupurilor de influenta straine? Dar sa lasam asta si sa facem o analiza a valorii actiunilor Petrom pe care actualul guvern care de data asta este potocaliu, doreste sa le instraineze.

Rezervele de titei pe care Petrom le detine sunt estimate la 854 milioane de barili. Barilul de titei are astazi, pe bursa, o valoare de 124 dolari. Daca inmultim 854 de milioane cu 124, obtinem o cifra care ne arata ca titeiul romanesc valoreaza peste 100 miliarde de dolari. Cum spuneam Boc & Comp. intentioneaza sa vanda unor rusi 10%, adica peste 85 milioane de barili estimati la peste 10 miliarde de dolari, cu 600 milioane de euro. Inteleg ca cei de la PSD care au vandut o parte din Petrom pe nimic, au incasat inca pe atata spaga, dar cat o fi valoarea spagii pe care guvernul Boc o va lua? Cum vine asta ? Adica cum e sa vinzi 10 miliarde dolari, pe 600 milioane de euro? Ori seful guvernului actual, Emil Boc e prea tampit si stim asta foarte bine(sunt nenumarate exemple care confirma acest lucru) ori spaga e foarte mare! Si inca nu stiti nimic! Mai sunt si alte exemple de dat, cu duiumul, dar nu vreau sa le dezvolt inca, lasandu-va pe dumneavoastra sa le descoperiti. Eu am un dosar intreg de astfel de cotcarii pe care le voi face publice atunci cand voi candida pentru un post de deputat in Parlamentul Romaniei. Mai este un pic pana la campania electorala si sa te tii atunci de dezvaluiri de acest gen! Nu stiu pe unde o sa scoata camasa fostii si actualii(stiti dumneavoastra despre cine e vorba) cand le voi prezenta probe de nezdruncinat ale incompetentei lor ce au dus la subminarea economiei noastre nationale si astfel la saracirea cu buna stiinta a populatiei acestei tari.

Asta trebuie sa inteleaga romanii. Avem o tara bogata pe care o vand foarte ieftin actualii politicieni pentru a se pune bine cu Rusia sau cu grupurile lor mafiote si depinde de noi daca vrem sa ne complacem in minciuna. De ce sa stam cu capul plecat si sa nu luam atitudine? Cine ne opreste? De ce sa acceptam traiul in saracie cand Dumnezeu ne-a inzestrat cu atatea bogatii care il pot face pe roman unul din cei mai avuti oameni de pe Pamant? Capul sus romani! Este vremea noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu