EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Romania sub semnul exodului

Toata lumea stie ca suntem in criza de vreo 2 ani si ceva. Chiar si presedintele Basescu a aflat de asta in ciuda faptului ca in anul 2009 acesta ne ameninta pe toate posturile tv ca tara noastra nu va cunoaste criza economica care afectase SUA si Europa. Spunea ca noi facem parte de pe o alta planeta. Anul trecut, acelasi presedinte recunostea rusinat intr-o emisiune tv ca tara noastra traverseaza o criza pe care nu o preconizase nimeni, taind 25% din salariile bugetarilor si 15% din ajutorul de somaj, crescand TVA-ul la 24%, mentinand intr-un mod sinucigas pentru microintreprinderile care abia isi tineau rasuflarea impozitul forfetar si indemnandu-i pe cetatenii romani sa plece din tara lor. In anul 2009, atunci cand primele semne ale crizei isi faceau simtita prezenta in tara noastra, au luat calea pribegiei 300.000 de romani. Un an mai tarziu, in 2010, acelasi lucru il faceau 500.000 de romani. Aud ca doar in primele 3 luni ale acestui an au luat-o la sanatoasa alti 300.000 de romani. Va las pe dumneavoastra sa faceti totalul romanilor plecati peste hotare pentru a-si face un rost in viata. Conform datelor oficiale ale Bancii Mondiale in acest moment ar exista 3 milioane de emigranti romani in toata lumea. Din datele neoficiale stim ca cifra reala s-ar situa undeva la peste 4.000.000, cam cat populatia R.Moldova. Inchipuiti-va o tara care a disparut pur si simplu de pe fata pamantului.

De ce pleaca romanii din tara lor? Simplu. Lipsa unui loc de munca determina romanii sa plece peste hotare chiar daca guvernul nostru se lauda cu un somaj de 7 procente, cifra reala ajungand la peste 25%. Asta ar fi principalul argument. Un alt motiv care il face pe roman sa plece din tara lui este faptul ca retributia lunara nu-i ajunge nici macar pentru strictul necesar traiului de zi cu zi. Cine poate trai astazi in Romania cu 150-200 de euro pe luna cand preturile tuturor bunurilor de larg consum sunt mai mari ca in Europa? Traian Basescu? Emil Boc?Cine? [Apropo de Boc: anul trecut de sfintele sarbatori de pasti, tatal sau l-a izbit cu un ou in frunte. Mi-as dori ca in acest an sa mai primeasca unul, dar sa fie de strut. Poate doar asa va afla si primul nostru ministru pe ce lume traieste]. Nu poti intretine o familie cu banii astia. In cel mai fericit caz, atunci cand ambii soti au un loc de munca, o mai intinzi de la o luna la alta, dar ce te faci cand doar unul din cei doi are serviciu? De unde bani? Se pare ca pe actualul guvern nu-l intereseaza familia romaneasca si urmareste cu tot dinadinsul sa o extermine.

De ce pleaca tinerii din Romania? Din aceleasi motive care tin strict de lipsa unui loc de munca, dar de data asta, bine platit. Tinerii nu isi pot construi viitorul cu salarii lunare care valoreaza cat o spaga la medic. Nu toti tinerii din tara asta au tati si mame fosti securisti si nomenclaturisti PCR, transformati peste noapte in mari oameni de afaceri. Nu toti tinerii sunt fii de Columbeni, Voiculesti si alti securisti de top. Din pacate, viitorul suna prost daca esti un tanar roman plin de aspiratii si dornic de ati lua viata in propriile maini. Chiria in Romania e scumpa cat salariul, incat esti nevoit sa faci cu ochiul spre alte taramuri pe care cu siguranta nu ti le-ai fi dorit. Dar viata bate filmul, nu-i asa? 9 din 10 tineri care au implinit varsta de 18 ani vor sa emigreze pentru a se realiza din punct de vedere material. O casa nu se construieste cu minciunile si iluziile pe care ni le vand politicienii actuali. Fiecare tanar vrea ca la un moment dat sa-si intemeieze propria familie si sa aiba copii, dar cum sa faci toate astea cand in tara ta nu ai niciun viitor?

Cum stopam plecarea in masa a romanilor? In primul rand trebuie schimbata actuala clasa politica care stim bine ca este venita din vechile structuri securisto-comuniste, setata numai pe furat. Aceasta nu-i mai reprezinta pe romani. Actualii politicieni nu lucreaza pentru cetatenii acestei tari. Pasul urmator, locuri de munca bine platite prin incurajarea cu adevarat a sectorului privat. Diferentierea platii impozitelor firmelor care produc de cele care fac comert, incurajanduse astfel productia si nu importul. De ce un producator roman trebuie neaparat sa plateasca aceleasi impozite pe care le are de achitat un comerciant? Tot legat de impozitele pe care investitorii le platesc statului, ar trebui modificata impozitarea cu 16% a profitului firmelor intr-un impozit minim de 3% pe venit. De ce toate firmele sa declare pierderi, iar in cel mai fericit caz profit 0 si sa nu plateasca nimic? Un alt punct important ar fi nationalizarea resurselor tarii. Petrol, gaz, energie. Numai din aceste resurse romanii ar putea trai decent. De ce sa o duca bine merci austriecii, nemtii, francezii si mai stiu eu ce alte natii, cand am putea noi romanii sa ne valorificam foarte bine resursele naturale pe care Dumnezeu ni le-a dat spre folosinta? Noi romanii ce avem? Iata doar cateva din masurile care ar putea stopa exodul romanilor din tara lor. Dar cine sa le faca pe toate astea? Urmasii celor veniti pe tancurile sovietice in anul 1944 care intre timp si-au romanizat numele si urmaresc distrugerea neamului romanesc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu