EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 17 martie 2011

Suntem toleranti sau nu cu etnicii maghiari din Romania?

Ca in fiecare an, in jurul datei de 15 martie, spiritele romanilor sunt inflamate de catre sovinii maghiari din tara noastra prin declaratiile lor sforaitoare, referitoare la autonomia teritoriala. Nu stiu de ce acestia zbiara asta, atata timp cat sunt autonomi de peste 20 de ani, lucru tinut secret de catre toate guvernele noastre postdecembriste! Ba mai mult, acestia primesc si bani de la bugetul centralizat al statului, adica din banii nostri, ai contribuabililor, pentru ca cei aflati in aceste judete in care limba romana a devenit o limba straina, sa poata trai. Harghita si Covasna, fiind cele mai sarace judete din tara, neproducand nimic, poate doar ceva matreata, fiind sustinute financiar din banii romanilor aflati in celelalte judete ale tarii ar trebui sa lase ciocul mai mic si sa nu se mai burzuluiasca atata la noi! Pentru ca suntem un popor tolerant si iertator, am trecut cu vederea peste asta, la fel cum am procedat acum doua-trei zile in cazul individului din Miercurea Ciuc care neavand nimic de lucru pe la serviciu, l-a omorat pe idolul ardelenilor, Avram Iancu pentru a doua oara. Am trecut cu vederea si peste faptul ca pentru prima data in istoria Romaniei, parlamentarii platiti din munca si din banii nostri si-au luat doua zile libere pentru ca etnicii maghiari sa-si aniverseze ziua, urmand ca pe viitor aceeasi indivizi cocotati pe scaunele Parlamentului, sa-si ia liber si atunci cand etnicii tigani, armeni, machedoni, rusi, ucrainieni, sarbi, turci isi vor serba zilele lor nationale, ca asa este normal intr-o societate multiculturala in care minoritatile fac legea dupa bunul lor plac. Cica asa este in democratie! La cat de “ocupati” sunt parlamentarii nostri, ce mai conteaza cateva zile libere in plus pe an! Trecand peste acest aspect, tot in jurul datei de 15 martie, capii maghiarilor de la Budapesta fac si ei tot felul de presiuni la adresa Romaniei in ceea ce priveste autonomia teritoriala pe criterii etnice. Ce UE, ce atata NATO ? “Noi vrem pamant!”, asta striga in cor toata clasa politica de la Budapesta. Declaratia actualului premier al Ungariei, Victor Orban din data de 15 martie 2011, tinuta la Targu Mures in care acesta spunea mai mult s-au mai putin voalat ca natiunea maghiara trebuie sa se afle in vechile granite de dinainte de 1918 s-a incheiat cu: “Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost”. Reactia clasei noastre politice compusa din infractori de drept comun si interlopi, ce si-au asigurat imunitatea pe cel putin 4 ani, la afrontul adus Romaniei si romanilor de catre liderii marcanti ai Ungariei este zero. Ministrul nostru de externe, Teodor Baconschi, se incurca in scenarii de traducere a limbii maghiare. Prim-ministrul Romaniei, Emil Boc este si el depasit de evenimentele ultimelor zile incat este clar pentru cine mai avea dubii, ca reactia cuvenita trebuie sa vina pentru a nu stiu cata oara tot din partea societatii civile, adica a oamenilor care isi mai iubesc inca tara.
Toleram, toleram, dar pana cand?!!

5 comentarii:

  1. of,of prietene,cand am stat de vorba cu ceva timp in urma...am spus ca "pericolul" il avem in sanul tarii,cu sovinii maghiari si asta ar trebui sa fie prioritatea ,si nu peste Prut!Imi pare rau ca am avut dreptate!
    Suntem mult prea toleranti,prea suntem buni pe la colturi ,dar daca e sa luam atitudine,ne fofilam, o dam la intors,ii bagam pe altii in fata.Ne lipseste ce spaniolii numesc "cohones".Daca s-a ajuns aici s-a ajuns din cauza indolentei si a nepasarii noastre.Ne-am complacut in mocirla,ducem in continuare jugul cel greu si luam bice pe spate,si suntem multumiti ca nu luam mai multe bice si nu purtam un jug mai greu.TOTI SUNTEM VINOVATI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Respect parerea ta, dar consider ca principalii vinovati pentru aceasta situatie sunt politicienii(nu uita ca marea majoritate a lor sunt urmasii celor veniti pe tancurile sovietice) care de peste 21 de ani ne mint si nu vor sa recunoasca nici in ruptul capului cat sunt de incompetenti. Basca ca-i platim din buzunarele noastre cu bani grei. Nu uita ca acestia sunt platiti sa munceasca pentru aceasta tara, iar daca nu o fac bine si tradeaza acest popor ar trebui sa infunde puscaria. Repet: noi muncim pentru ca ei sa aiba grija de tara noastra. PS: Am niste "cohones" mari cat rotile de tren, dar la ce-mi folosesc cand sunt singur in lupta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Mihai,cu mult respect ca de obicei,dar sa stii ca nu esti tot timpul singur.Chiar daca nu realizezi,sau poate da,suntem multi romani si moldoveni care privim cu speranta orice miscare,care poate schimba cu adevarat soarta neamului romanesc pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca intotdeauna iti multumesc pentru urari! Stiu ca sunt multi cei care prefera sa stea pe margine si sa se rezume doar la privit, dar asta nu ma ajuta cu nimic. Cum zicea si "Dac", mai sus, degeaba stam pe margine noi cei fara "cohones" daca nu intram in ring sa ne luptam. Abia atunci cand vom sti ca in tara asta principalul drept pe care il avem este cel de exprimare libera, vom avea si sorti de izbanda. Cu cat mai multi se vor exprima liber si se vor implica fizic in lupta, cu atat ceasul biruintei va fi aproape. Cartelurile mafiote ce conduc tara asta nu vor avea niciodata forta sa ne invinga pe toti. Dar nu, noi preferam sa stam pe margine si sa chibitam, ba mai mult, ne plangem ca o ducem din rau in mai rau. Foarte tareee!!! Traiasca democratia, ca habar n-avem ce inseamna asta! N-am stiut sa ne exprimam in comunism pentru ca nu puteam, cine si ce ne opreste sa dam frau liber actiunilor noastre intr-o democratie? Hai in ring! Stiu ca esti pregatit de lupta pentru ca atatia ani te-ai incalzit pe margine privindu-ma!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc ptr. invitatie,este o tema ce necesita multa meditare si truda.

    RăspundețiȘtergere