EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

miercuri, 9 martie 2011

Partidul Naționalist prinde contur


După ce anul trecut președintele Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a anunțat că va pune bazele Partidului Naționalist aflăm acum că procesul strângerii de semnături este aproape gata și speră să se încheie în această primăvară.
Pentru a ne face o imagine mai clară asupra lucrurilor am contactat o serie de lideri ai Noii Drepte din jude
țele din țară. Astfel, am aflat de la Andrei Ursoiu: “În Timiș lucrurile stau foarte bine, avem în jur de 800 de semnături și procesul poate fi încheiat aici pentru că aceasta e limita de jos indicată pentru fiecare județ.”.
Din Cluj, alfa news l-a contactat pe Daniel Bran: “La noi sunt strânse peste 500 de semnături, mai mult de jumătate, iar din câte
știu, la nivel național, ne mai trebuie în jur de o treime din total.”. Tot în jur de jumătate din numărul necesar este strâns și în Constanța unde liderul local, Sorin Dincă, este nemulțumit de greutățile pe care le întâmpină: “Societatea este îndoctrinată de comuniști, termenii “politic” sau “partid” sunt alterați și nu sunt asociați cu ce înseamnă ei de fapt.”.
Responsabil pe cele cinci jude
țe din nordul Moldovei (Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași) este Mihai Țuburlui. El a făcut o scurtă radiografie a zonelor sale: “Cel mai slab stăm în Botoșani și în Suceava, unde nu avem decât câte 100 de semnături. Acestea sunt regiuni care nu au rezonat niciodată cu mesajul nostru, dar asta nu înseamnă că ne lăsăm păgubași. Pe de altă parte, în Bacău avem jumătate din ele strânse și în Neamț 700. Cel mai bine stăm în Iași unde am terminat acest proces. (…)Dețin unele semnale că domnul Stavarache (primarul Bacăului – n.red.) s-ar gândi serios la trecerea lui într-un partid adevărat de dreapta nemulțumit fiind de poziția în care este pus de noile circumstanțe (USL – n. red.)”.
De la Codrin Goia, liderul din Sibiu, am aflat că acolo s-au strâns câteva sute de semnături, dar că se a
ștepta să aibă multe piedici, mai ales că filiala sa este una din cele mai tinere, luând naștere la jumătatea anului trecut.
Ultimul con
tactat a fost chiar liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, care ne-a spus: “În majoritatea locurilor procesul decurge bine și cu ajutorul lui Dumnezeu vor reuși să strângem toate semnăturile în această primăvară. E normal să nu avem succese prea mari în județe precum Harghita sau Covasna unde nu avem o majoritate etnică. (…) Nu cred că vreun partid și-a propus la înființare să strângă doar 25.000 de semnături, noi tindem către 40.000 – 50.000..”.
În acest demers Noua Dreaptă este sus
ținut și de altă organizație cu statute vechi în peisajul naționalist român, Uniunea Vatra Românească. Acest lucru a fost confirmat în urmă cu câteva luni de președintele grupului, Florin Oproiescu: “Acum, la ceas de grea cumpana pentru romani si in special pentru romanii ardeleni, se impune revigorarea sentimentului nationalist, curat si nu rastalmacit prin impunerea pe scena politica a unui partid nou care sa impuna legea in România si sa dea o speranta de stabilitate si unitate Statului Român si românilor.
De aceea, personal, am acceptat si voi propune Comitetului National Director al Uniunii Nationale Vatra Românească, care sunt sigur ca va fi de acord, de a sprijini infiintarea impreuna cu Asociatia Noua Dreapta, o asociatie de tineri inimosi si devotati Natiei Române, a Partidului Nationalist Român.”

Sursa: Alfa News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu