EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

marți, 1 martie 2011

Ion Creanga-174 ani de la nastere


Astazi se implinesc 174 ani de la nasterea celui mai mare povestitor dintre clasicii literaturii romane. Ion Creanga s-a nascut la data de 1 Martie 1837 si s-a stins in ultima zi a anului 1889. A vazut lumina zilei in localitatea Humulesti si a fost primul din cei opt copii ai familiei Ştefan a lui Petrea Ciubotariul şi soţia sa Smaranda, născută David Creangă.

7 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=Stm6V7arYw4

    ceva interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine! Trebuie sa ne apere cineva si pamanturile de dincolo de Prut. Doar asa vom scapa de rusi. Ce sa ne mai batem noi capul daca au aparut altii care sa ne inlocuiasca. Noua, celor de dincoace de Prut, ne convine situatia pentru ca iesim mai ieftin. Am doar un singur amendament cu privire la schemele lor de bataie. Sunt jalnici. Se bat ca babele la piata. Ar trebui sa urmareasca niste lupte din MMA. http://www.youtube.com/watch?v=VDRa-_coS3M

    RăspundețiȘtergere
  3. vino la campionate europene...imbraca manusile si esi pe tatami ca toti luptatorii...si vom vedea ce poate o muiere ca voi

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietene, spre deosebire de alte neamuri proaste, noi ne folosim foarte mult mintea. Asa a progresat omenirea de la Paulescu, la Coanda si nu numai. Cat despre bataie, se pare ca ai uitat ce zicea marele Homer despre acest popor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate Mihai,eu consider ca avem nevoie de unitate si nicidecum de dezbinare.Asa cum spune poetul an Hora Unirii,doi sunt mai buni decat unul an fata dusmanului fie el rus,sarb,bulgar,maghiar,jidov sau tigan.Priveste doar ce lista ti-am ansirat,deci cred ca pe zii ce trece,randurile trebuiesc anmultite si nicidecum decimate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos,Creanga cel mai iubit si andragit povestitor al romanilor din toate timpurile.

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord cu tine. Exact ca in povestea lui Harap-Alb, toti suntem buni la ceva.

    RăspundețiȘtergere