EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

joi, 30 decembrie 2010

Cine-i vine de hac benzinei?

Pretul benzinei sfideaza regulile bunului simt. Daca la inceputul acestui an benzina costa la pompa 4 lei, astazi nu poate fi cumparata fara 5 lei. Dintr-un calcul simplu rezulta o crestere de 25% in doar 1 an de zile. Se aude ca in luna ianuarie benzina va ajunge la 6 lei. Ma intreb pana unde va creste? Pana la cer? De cand au "privatizat" austriecii(rusii) solul si subsolul Romaniei, preturile combustibililor au evoluat exact ca Fat Frumos din basmele lui Ispirescu, benzina crescand invers proportional cu salariul romanului. Daca bugetarul a pierdut din leafa 25%, "aurul negru" s-a ingrasat cu aceleasi procente, astfel salariul scufundandu-se, iar benzina umflandu-se. Cine-i de vina? Evident, clasa politica! Ca doar n-a privatizat mama, Petromul! Ei au vandut regina industriei romanesti unor parliti de austrieci, de a ajuns benzina mai ieftina la ei decat la noi. Au instrainat petrolul romanesc unei tari care habar n-are de industrie petroliera, austriecii neavand de-a face cu aceasta niciodata. Austria ajungand astfel un distribuitor renumit al produselor noastre petroliere, culmea, in tara noastra. Nu mai pomenesc nimic de redeventa, care este cea mai mica din lume si nici de alte facaturi financiar-contabile in care evaziunea fiscala e la loc de cinste. Nici de faptul ca "tartorii" OMV, din tara lui Mozart, vin in Romania cu un avion al companiei de mici dimensiuni, in prima zi a saptamanii si se reintorc cu acelasi mijloc de transport vineri dupa-amiaza. Bun traiul asta pe spatele romanilor! Deasemenea nu are rost sa amintesc si de faptul ca in Romania este cea mai scumpa benzina din lume in raport cu castigurile salariale, de parca am fi procurat-o suta la suta din import. Si totusi austriecilor putin le pasa de asta, gandindu-se doar la profituri maxime. Deh, sunt niste papusi cu cap din lemn, ce asculta de asa-zisii evrei, de data asta, rusi! Mama Rusia, scoate bani din Romania!

2 comentarii:

  1. La intrebarea "cine ii vine de hac benzinei?" as putea oferi un raspuns pe care probabil multi il stiu deja de prin media. Consumatorii, soferii sunt cei care incearca prin proteste sa scada pretul benzinei.
    Protestele din benzinarii sunt din ce in ce mai dese si in tot mai multe orase din tara. Forumul 4tuning sprijina miscarea, si cine e curios sa afle mai multe detalii despre proteste este invitat pe blogul http://NoMorePetrom.blogspot.com
    Cu cat suntem mai multi, cu atat vom fi bagati in seama mai curand!

    RăspundețiȘtergere