EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

vineri, 19 noiembrie 2010

Radiografia clanurilor interlope de la Neamţ.Articol preluat din ziarul Romania Libera scris de Ondine Ghergut. Un articol foarte bine punctat. Cititi

Asasinarea interlopului nemţean Gheorghiţă Cătălin Mararu, înmormântat ieri în oraşul Roznov a scos la iveală atât complicităţile dintre clanurile mafiote, reprezentanţii autorităţilor locale şi parlamentarii din zonă locali, cât şi incompetenţa structurilor locale ale serviciile secrete DGIPI şi DGA, spun surse judiciare.

Începând cu anul 2001, în judeţele Neamţ şi Iaşi şi-au impus influenţa patru clanuri interlope: Mararu şi Mironescu, respectiv Cristodorescu şi Rodideal. Potrivit unor surse judiciare din Piatra Neamţ, la început, clanurile au colaborat destul de bine. Tiberiu Cristodorescu, care se ocupa de cămătărie în Iaşi şi Vasile Rodideal, un "racket" din Republica Moldova care coordona contrabanda pentru mai multe zone între care Iaşi şi Neamţ, erau chiar parteneri. Cei doi figurau ca administratori ai aceleiaşi firme din Iaşi (Metro Holding) , iar fraţii Gheorghiţă Cătălin Mararu şi Bogdan Anton Mararu (specializaţi în trafic de maşini furate, schimb valutar şi cămătărie) colaborau cu organizaţia lui Puiu Mironescu (specializat în taxe de protecţie şi cămătărie).

Interlopii aveau protecţia asigurată, inclusiv de la vârful Internelor, după cum susţin surse judiciare. Mulţi politicieni ai PSD, între care fostul deputat Iulian Ţocu, apelau la serviciile de intimidare ale acestor clanuri. De altfel, Ţocu a fost implicat într-un dosar penal de corupţie alături de Rodideal şi Gheorghiţă Mararu, de care însă a scăpat graţie magistraţilor ieşeni. Un ofiţer judiciarist (Filip Cezar) din Piatra Neamţ, care în 2003 a îndrăznit să-l ancheteze pe Mararu a fost chemat în faţa blocului în care locuia şi bătut bestial.

În aceste structuri, boxerul Cristian Chilat (aflat acum în arest pentru asasinarea lui Gheorghiţă Mararu) avea, la început, rolul de bodyguard al fraţilor Mararu sau de bătăuş - “intimidator”- incendiator, în funcţie de împrejurări. Ulterior, după ce ar fi fost turnat pentru deţinere ilegală de armă, Chilat (zis Falău) ar fi întors armele împotriva fraţilor Mararu. În plus, Chilat ar fi participat la o incendiere (la ordinul fraţilor Mararu), dar a fost lăsat în arest, spre deosebire de complicele său care ar fi fost scăpat, după cum susţin surse locale. Acestea ar fi fost motive suficiente pentru ca Falău să adere la gruparea Mironescu- Cristodorescu şi să-şi dorească să se răzbune.

Schimbarea protectorilor politici

Neînţelegerile dintre grupările interlope - unele de natură financiară dar şi suspiciunile că s-au turnat reciproc în diverse dosare penale - s-au accentuat în 2005, când s-au schimbat “centrele de influenţă şi de protecţie” şi când fiecare grupare şi-a căutat noi protectori în PD şi PNL (partide care au ajuns la guvernare în toamna lui 2004). Cristodorescu s-a certat cu Rodideal şi se ameninţau cu moartea.

La fel gruparea fraţilor Mararu cu cea a lui Puiu (Dumitru) Mironescu. Grupările şi-au incendiat reciproc maşini şi imobile, au organizat atentate, s-au luat chiar la bătaie. Puiu Mironescu a primit două gloanţe în cap, dar a scăpat cu viaţă. El şi-a mutat baza în Iaşi, asociindu-se cu Cristodorescu. Nici Cristodorescu nu a scăpat: Rodideal a organizat un atentat - urma să plaseze o bombă în maşina “duşmanului” prin intermediul unor ucigaşi plătiţi din Republica Moldova - care a fost însă dejucat de DIICOT şi SRI.

Pentru a-şi întări „falanga“, Rodideal s-a înrudit cu Mararu (pe care l-a năşit) şi şi-a stabilit “baza” în zona Neamţ. El a dispărut însă după ce a fost eliberat din arestul preventiv. Surse judiciare spun că s-ar ascunde prin Ucraina. De răzbunări n-au scăpat nici magistraţii implicaţi în sprijinirea uneie dintre grupări. Spre exemplu, maşina judecătorului Cristian Catană a fost incendiată în 2005. Catană a fost arestat preventiv în 2004 pentru corupţie.

Protecţie la nivel înalt?

Fraţii Mararu au scăpat de multe dosare penale. Potrvit surselor locale, ei invocau ca protectori nume grele precum generalii din Ministerul de Interne, Anghel Andreescu, Toma Zaharia şi Gheorghe Plai, comisarul şef Gheorghiţă Porcariu (nevasta lui ar fi fost verişoara fraţilor Mararu), Ion Ouatu (fost sef DGIPI Neamţ), Ion Pânzariu (şef Investigaţii Fraude), dar şi foşti judecători şi procurori. Ei au avut dosare penale pentru trafic de maşini furate, pentru contrabandă cu ţigări, pentru intimidarea unui lichidator judiciar. Doar într-un singur dosar Gheorghiţă Mararu a fost condamnat cu suspendare.

Cine este poliţistul Şoric?

Aureliu Şoric a ajuns şef al IPJ Neamţ în 2005 (de la Iaşi). Atunci, primarul Gheorghe Ştefan-Pinalty i-a oferit o locuinţă în Piatra Neamţ, pe care Şoric ar fi refuzat-o. Ar fi fost mult mai avantajos pentru el să închirieze o casă deoarece chiria era plătită de minister. El ar fi închiriat casa de la Viorica Saon care însă ar fi cedat casa lui cămătarului Gheorghiţă Mararu (de la care luase bani) astfel că acesta a ajuns proprietarul imobilului.

Ulterior, Şoric a primit teren de la primărie, construindu-şi casa alături de imobilul fraţilor Mararu. Curţile din spatele celor două imobile se învecinează cu grădina vilei lui Pinalty. Fraţii Mararu ar fi devenit apropiaţi atât de Şoric, cât şi de primarul Pinalty. Acum, inspectorii de la MAI verifică atât relaţiile lui Şoric cu fraţii Mararu, cât şi tranzacţiile imobiliare încheiate la cabinetul notariţei Şoric, soţia şefului IPJ Neamţ. De asemenea, ANI a declanşat verificarea averii familiei Şoric.

Sindicatrul poliţiştilor s-a solidarizat cu Şoric

După ce Gheorghiţă Mararu a fost asasinat în incinta “Cafee Latino” din Piatra Neamţ de către Chilat - Falău, iar secretarul de stat Dan Fătuloiu a cerut demiterea şefului IPJ, Şoric a ieşit cu declaraţii surprinzătoare: a luat apărarea fraţilor Mararu.

Cu Şoric s-au solidarizat circa 1000 de poliţişti – solidarizarea fiind organizată de Cristian Săvescu (fost coleg de Academie cu Şoric), şeful Serviciului Ordine Publică din IPJ Neamţ. La mobilizarea pentru susţinere a contribuit sindicatul poliţiştilor, între care s-ar fi aflat şi şeful de sindicat, agentul Neculai Isache, văzut la mitingul poliţiştilor de la Palatul Cotroceni. Un alt susţinător al lui Şoric este şi Ion Pânzariu, şeful la Serviciului Investigaţii Fraude. Surse judiciare ne-au relatat că Pânzariu a protejat afacerile fraţilor Mararu. Contactat telefonic, Pânzariu a negat, susţinând că fraţii Mararu nu mai deţin firme, deci nu ar fi avut competenţa să-i ancheteze.

Cu ce politicieni se laudau fraţii Mararu

Pentru a-şi impresiona partenerii sau duşmanii, fraţii Gheorghiţă şi Bogdan Mararu se lăudau că au relaţii apropiate cu Iulian Ţocu, fost deputat PSD , Culiţă Tărâţă (fost PSD acum UNPR) , deputatul Marius Rogin (PDL) , Toader Mocanu senator PDL, Ovidius Mărcutian senator PNL, etc.

In completarea acestui articol. Noua Dreapta Neamt cere public arestarea in regim de urgenta a celui ce se afla in varful piramidei infractionale, Gheorghe "Pinalty" Stefan pentru complicitatea sa cu lumea interlopa nemteana. Noua Dreapta Neamt cere public organelor abilitate, cercetarea abuzurilor acestui interlop Gheorghe "Pinalty" Stefan. Cerem verificarea "PRIVATIZARILOR" telegondolei, strandului, parcarilor de autoturisme de pe drumurile publice. Totodata, cerem arestarea imediata a tuturor capilor politiei judetului Neamt, pentru favorizarea infractorului Gheorghe "Pinalty" Stefan, in ceea ce priveste afacerea parcarilor ilegale amplasate pe drumul public. De asemenea, cerem arestarea fostului primar al orasului Piatra Neamt, din legislatura trecuta, Ion Rotaru, initiatorul afacerii parcarilor amplasate ilegal pe drumurile publice.

2 comentarii:

  1. Aceste cateva cuvinte le-am postat pentru Brasov, insa realizez ca sunt valabile si pentru Neamt!

    Stiinta noastra este o picatura, ignoranta noastra, o mare. - William James

    Bine spus:"...voluntari care lupta pentru gunoaie..."Atata timp cat ordinea de drept este tulburata de indivizi certati cu legea,atata timp cat autoritatile (complice sau nu)sunt depasite,atata timp cat asistam impasibili la o dilutie accentuata a institutiilor statului,a venit si timpul ca VOI,CEI TINERI sa va asumati raspunderea in numele societatii! Nu va lasati intimidati de cei rauvoitori si ignoranti,cata vreme actiunile voastre sunt pentru linistea si siguranta cetatenilor. Succes in toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasi situatie ca la Piatra Neamt poate mai grava este si la noi la Ploiesti. Sintem cu totii prizonierii tiganilor. Ei fac legea, ei hotarasc totul in oras in numele nostru. Plaga asta tigano-cancerigene a cuprins toata tara. Mai avem speranta?
    Salutari Nationaliste ! Odorica

    RăspundețiȘtergere