EXISTENŢA UNUI POPOR NU SE DISCUTĂ, EA SE AFIRMĂ

„...Într-o țară de slugi el a introdus onoarea. Și într-o turmă fără caractere, orgoliul. România era o Sahară populată. Cei aflați între cer și pământ n-aveau nici un conținut decât așteptarea. Cineva trebuia să vină ..."

luni, 31 mai 2010

Cum poate prospera familia ta?

Cum? Simplu, prin conexiuni si legaturi cu fostii securisti, pentru ca ei au preluat fraiele economice ale acestei tari. Astazi am sa ma refer la nr.1 in conducerea orasului in care locuiesc. Gurile rele spun ca acesta ar avea pe rol vreo cateva dosare penale "tinute la secret". Probabil ca acestea vor iesi la lumina cand cineva din conducerea tarii va da semnalul de lupta impotriva coruptiei. Pentru ca atunci cand tai 25% din salariile bugetarilor si 15% din pensii, trebuie sa vii automat si cu o vrajeala de gen: lupta impotriva coruptiei. Cum de la cap se cam strica toate lucrurile si cum Gheorghe Stefan este la al doilea mandat de primar al orasului Piatra Neamt, iata de ce orasul este pe unul din locurile fruntase in datorii la banci. Inainte de a ajunge primar era in faliment cu toate firmele sale. Cladirea pe care acesta o construise langa fostul liceu de chimie si care adapostea firmele sale, era executata de catre Administratia Financiara pentru recuperarea celor 9 miliarde de lei vechi, bani neplatiti in contul impozitelor pe salarii, a TVA-ului si a altor taxe. Asa statea din punct de vedere financiar ''pinalti" acum cativa ani inainte sa ajunga la ciolan, era plin de datorii, ba chiar in faliment. Seful spagarilor din Piatra Neamt a ajuns "celebru" dupa ce a mituit arbitrii meciului de fotbal dintr-o cupa intertoto desfasurat la Piatra Neamt in care echipa locala participa. Ati auzit desigur, de afacerea cooperativa si de scandalul folcloristelor?
In vara anului 2000, Ceahlaul Piatra Neamt juca in turul al treilea al Cupei Intertoto. Dupa partida tur, incheiata la egalitate, 2-2, a izbucnit un scandal imens din cauza raportului arbitrilor meciului care au scris ca nemtenii ar fi incercat coruperea lor cu ajutorul unor prostituate deghizate in membre ale unui ansamblu folcloric. "Intermediar" ar fi fost arbitrul roman Florin Chivulete, care ulterior a fost suspendat un an din activitate. La randul sau, clubul nemtean a fost exclus timp de un an din orice competitie organizata de UEFA. Astazi dupa 10 ani de la acele intamplari Gheorghe Stefan o face pe bolnavul inchipuit si nimeni nu i-a mai vazut fata de cel putin o luna de zile. Nici angajatii primariei, nici locuitorii urbei de sub Pietricica nu stiu ce-i cu acesta. Unii oameni mai bine informati spun ca ar fi intins-o din tara pentru a scapa de o posibila arestare televizata exact ca cea de la Craiova, a primarului Solomon. Tot oamenii mai bine informati, ai orasului, spun ca deja acesta are un loc caldut pregatit la mititica. Vom fi martorii inca a unei arestari de primar in Romania?
Gheorghe Stefan are doi copii, un baiat si o fata. Fiul acestuia îşi ascunde afacerile de milioane de euro cu energie ieftină în spatele unei încrengături de offshore-uri. Asta după ce afacerile familiei lui Pinalti au fost dezvăluite de presă. Pe de altă parte, copiii primarului nu-şi ascund contractele cu primăriile portocalii din judeţ. Firmele fiului şi fiicei lui Pinalti sunt abonate la contractele de construcţii pe bani publici din toate comunele pedeliste din Neamţ.
Afacerile cu energie ieftină derulate de Gabriel Ştefan, fiul edilului din Piatra Neamţ, au fost dezvăluite de presă încă de acum 4 ani. Firma lui Pinalti junior, Green Energy, a devenit înfloritoare încă din primul an de activitate, imediat după ce alianţa DA a câştigat alegerile. Compania cumpăra energie ieftină de la stat, uneori chiar sub preţul de producţie, şi o vindea apoi pe piaţă. În aceste condiţii, a făcut o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro şi un profit de 4 milioane încă din al doilea an de activitate.
După scandalul cu băieţii deştepţi din energie, lansat de Traian Băsescu, Pinalti Junior s-a retras din afacere, dar a început să se ascundă în spatele unor offshore-uri. În aprilie 2009, firma şi-a schimbat şi numele, dar a păstrat licenţa de la Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru furnizare de energie electrică. Aceiaşi companie este implicată şi în afaceri cu două parcuri eoliene care n-ar fi existat fără ajutorul statului.
Eduard Ciucu, administratorul afacerilor lui Pinalti junior nu ştie cine e în spatele acestor offshore-uri de parca acum a picat de undeva, din cer.
Georgiana Stefan, fiica primarului de Piatra Neamt, este o figura destul de discreta in oras. Pana nu de mult a condus televiziunea locala controlata de tatal sau, dar a renuntat la aceasta afacere.
In afara de faptul ca este fiica primarului de Piatra Neamt, Georgiana Stefan nu s-a remarcat ca om de afaceri de calibru. Cu toate acestea, in iulie 2005, ea a debutat direct in "Liga Campionilor" a marilor afaceri imobiliare. Mai intai a cumparat un teren de la "Transmoldavia" SA, fosta intreprindere de transport public a orasului, privatizata intre timp. Cei 4.576 de metri patrati (situati intr-o zona imobiliara excelenta) au costat fix 424.020 RON. Dupa sapte luni, Georgiana a vandut terenul societatii "Plus Discount Romania", cunoscut dezvoltator de hipermarket-uri. Pretul tranzactiei a fost de 3.128.296 RON, ceea ce inseamna ca profitul obtinut de fiica primarului Stefan a fost de 2.700.000 RON (aproximativ 800.000 de dolari). Acest tun imobiliar dat de Georgiana Stefan, aparent ciudat, pare mai clar daca privim atent protagonistii: pe de o parte societatea care a vandut terenul, "Transmoldavia" SA, apartine unui om de afaceri olandez, Hendrik von Regderen, despre care presa locala a scris ca ar fi avut mari probleme cu justitia nemteana, fiind acuzat de inselaciune in conventii, evaziune fiscala si spalare de bani, iar pe de alta parte "Plus Discount Romania", societate germana care dupa 28 de magazine deschise in Romania si-a extins afacerile si in Piatra Neamt, acolo unde taticul Pinalti este "jupan". Pe langa acest tun imobiliar fatuca lu` tata se mai ocupa si cu asfaltarile din Neamt. Va invit sa veniti la Piatra Neamt, sa vedeti in ce hal asfalteaza orasul, totul fiind numai damburi, damburele de parca toti am conduce jeepuri.
Acesta este un mic exemplu dintr-un mic orasel. Este exemplul perfect al parvenitilor, ajunsi peste noapte afaceristi de succes. Daca pana acum 6-7 ani familia primarului era in faliment, astazi o gasim prospera si fudula. Daca pana acum 6-7 ani Gheorghe Stefan era sub lupa DNA-ului, astazi acesta este un protejat al acestei institutii. Observam cum beizadelele primarilor, se umplu de bani pe spinarea cetatenilor tacuti si onesti ai acestui mic oras din nordul Romaniei. Inmultiti acest exemplu, cu cateva sute de astfel de cazuri ce se petrec in Romania si va veti da seama de amploarea coruptiei din fruntea fiecarui oras. Asta se intampla de 20 de ani si ce e mai strigator la cer este ca de la un an la altul, taxele si impozitele locale se majoreaza substantial pentru a intretine toate aceste lichele. Tot gurile rele spun ca in spatele "afacerilor" cu energie ale familiei "jupanului Pinalti" s-ar afla un nene cu grade multe pe umeri, fost turnator al securitatii lui Ceausescu, ceva de genul lui Dan Voiculescu, Teodor Stolojan. Si ne mai miram ca traim in Romania! Romania, trezeste-te!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu